Επικαιρότητα

Κυρώσεις σε Ρώσους Αξιωματούχους από την Ευρωπαιϊκή Ένωση

Μεταξύ άλλων και στον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ρογκόζιν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε την Παρασκευή κυρώσεις σε 12 αξιωματούχους οι οποίοι θεωρεί ότι φέρουν ευθύνη για την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Ανάμεσα στους 12 βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν και δύο συνεργάτες του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όσοι βρίσκονται στη λίστα των κυρώσεων θα δουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Ε.Ε. να παγώνουν, ενώ δε θα μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες – μέλη της ένωσης.

Οι δύο Ρώσοι αξιωματούχοι οι οποίοι είναι συνεργάτες του κ. Πούτιν και περιλαμβάνονται στη λίστα της Ε.Ε. είναι οι Βλάντισλαβ Σουρκόφ και Σεργκέι Γκλάζιεφ.

Πέραν του κ. Ρογκόζιν, σε βάρος του οποίου επέβαλαν κυρώσεις και οι ΗΠΑ από τη Δευτέρα, στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης οι πρόεδροι της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο και της Κάτω Βουλής Σεργκέι Ναρίτσκιν, καθώς και η βουλευτίνα Έλενα Μιζουλίνα, η οποία είναι η εισηγήτρια νομοσχεδίων που επιτρέπουν σε περιοχές οι οποίες ανήκουν σε άλλα κράτη να εντάσσονται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Όλες αυτές οι κυρώσεις δεν αξίζουν ούτε έναν κόκκο άμμου από το έδαφος της Κριμαίας η οποία επιστρέφει στη Ρωσία», έγραψε αντιδρώντας ο Ρογκόζιν στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πηγή: Parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x