Επικαιρότητα

ΚΥΣΟΙΠ: Αντισταθμιστικά και αστερίσκοι για το ΕΚΑΣ από τον πρωθυπουργό

Διευκρινίσεις και ισοδύναμα για όσους χάνουν το δικαίωμα στο ΕΚΑΣ, προανήγγειλε στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής ο Αλέξης Τσίπρας.

Την διατήρηση του ΕΚΑΣ στον έναν από τους δύο συζύγους στα ζευγάρια που θα το έχαναν και οι δύο, εγγυήθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ΚΥΣΟΙΠ. Πιο συγκεκριμένα, το ΕΚΑΣ θα διατηρείται σε αυτόν που παίρνει την μικρότερη σύνταξη από τους δύο.

Δικαίωμα στο ΕΚΑΣ θα διατηρήσουν και όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.

Όσοι συνταξιούχοι χάνουν ΕΚΑΣ από 115 ευρώ και πάνω θα ενταχθούν στο πρόγραμμα προπληρωμένης κάρτας αλληλεγγύης που θα ισοδυναμεί με το 33,3% του ποσού που χάνουν.

Επιπλέον, όσοι χάνουν ΕΚΑΣ από 30 ευρώ το μήνα και πάνω, θα απαλλαγούν από την εισφορά 6% υπέρ των ταμείων υγείας.

Τέλος, όσοι χάνουν το ΕΚΑΣ, απαλλάσσονται από την συνεισφορά στα φάρμακα.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε πως αυτές οι προβλέψεις θα ισχύσουν άμεσα και ότι «τουλάχιστον για φέτος» έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια.

Για την ενίσχυση των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα, η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση των συσσιτίων στα σχολεία, την επέκταση των πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας και την πρόσληψη 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, για την ενσωμάτων των προσφυγόπουλων στην δημόσια εκπαίδευση.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x