Επικαιρότητα

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλυθεί με ευθύνη Τσίπρα

«Στόχος των αιφνιδιαστικών εκλογών η εκκαθάριση των αντιμνημονιακών»

Σφοδρή επίθεση κατά Τσίπρα και Παυλόπουλου εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ. Στόχος των αιφνιδιαστικών εκλογών είναι η εκκαθάριση των αντιμνημονιακών δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Το έντιμο και το πολιτικά πρέπον απέναντι στον ελληνικό λαό ο οποίος εκφράστηκε με ηχηρό τρόπο, ήταν να ζητήσει ο Τσίπρας εντολή του λαού πριν την ψήφιση της εξουσιοδότησης. Είναι ασυμβίβαστη η επιμονή και η εμμονή από τη μία να θέλει πρώτα περάσει αυτή η συνθήκη από τη Βουλή και από την άλλη να γίνουν εκλογές επειδή δεν αρκεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

«Όποιος έχει αμφιβολία για την ερμηνεία του "Όχι" δεν νομιμοποιείται να προβαίνει σε δική του ερμηνεία. Ο Τσίπρας όφειλε να ζητήσει να εκφραστεί ο λαός. Κάποιοι ανέλαβαν όχι μόνο να φέρουν το τρίτο τερατώδες μνημόνιο αλλά και να εξουδετερώσουν όποιον αποτελέσει ανάχωμα σε αυτό. Ο Τσίπρας και το κυβερνητικό επιτελείο που τον πλαισίωσε, αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όσον αφορά τη συμπόρευσή της με τη Λαϊκή Ενότητα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι τιμά τους συναδέλφους/ισσες, συντρόφους και συντρόφισσες που με το όχι τους μέσα στο κοινοβούλιο τίμησαν τα δίκαια, τα συμφέροντα και την εντολή του λάου. Είπε ότι πρόκειται για ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν να δίνουν μάχες για τα συμφέροντα του λαού. «Θα αναζητήσω μαζί τους τον κοινό τρόπο υπηρέτησης της λαϊκής ετυμηγορίας» τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν συμπορεύεται ως ανεξάρτητη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Έχετε κάποιοι την αγωνία για αρχηγούς και αρχηγισμούς , εγώ συμπορεύομαι ως ανεξάρτητη με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Είναι μια προσπάθεια που έγινε κατ’ ανάγκη μέσα στο πλαίσιο που έθεσαν Τσίπρας και Παυλόπουλος, σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τους δανειστές. Εξάλλου δηλώθηκε δημόσια ότι μεταξύ τους προετοιμάστηκαν οι εκλογές». Πρόπλασμα ενός ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου χαρακτήρισε την Λαϊκή Ενότητα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλυθεί με ευθύνη Τσίπρα. «Δεν προτίθεμαι να δημιουργήσω νέο πολιτικό φορέα» δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.


Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x