Stoiximan Super League

«Όλα γίνονται για το Champions League»

Το τεράστιο οικονομικό κίνητρο του Champions League δεν επιτρέπει στους παράγοντες των ομάδων να βρουν λύση για το καλό του ποδοσφαίρου, όπως δήλωσε ο Φώτης Κωστούλας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Το τεράστιο οικονομικό κίνητρο του Champions League δεν επιτρέπει στους παράγοντες των ομάδων να βρουν λύση για το καλό του ποδοσφαίρου, όπως δήλωσε ο Φώτης Κωστούλας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αφού αρχικά διαφώνησε με την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού , Σταύρου Κοντονή, για την αναστολή της Σούπερ Λίγκας, στη συνέχεια υπογράμμισε: «Έχουν μεγάλα ποσά που προσβλέπουν, τα χρήματα από το Champions League και την Ευρώπη. Από εκεί ξεκινάει ο ανταγωνισμός που είναι τεράστιος».

«Άνθρωποι μεγάλοι, επιχειρηματίες, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, δεν μπορούμε να καθίσουμε να βρούμε μία λύση για να ευκολύνουμε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Κωστούλας στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα

Για την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να αναστείλει το πρωτάθλημα:

«Δεν συμφωνώ καθόλου, επειδή το έχουμε δει ξανά αυτό το έργο. Το είδαμε άλλες δύο φορές. Δεν είναι αυτό μέτρο για να σταματήσει τα όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ξέρουμε πολύ καλά, όλοι μας τα βλέπουμε, γιατί δημιουργούνται αυτά τα πράγματα. Είναι η κόντρα που υπάρχει μερικών ομάδων. Θεωρώ άδική την αναβολή. Όταν μαλώνουν οι ελέφαντες, την πληρώνουν τα βατράχια. Μιλάμε για Ανώνυμες Εταιρείες, για έξοδα και για προσωπικό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να πληρώνουμε εμείς αυτά τα επεισόδια. Η αφαίρεση βαθμών, κάτι που έχουμε ξεχάσει, θα βοηθήσουμε αρκετά. Το να φταίνε οι ομάδες που δεν δημιουργούν πρόβλημα».

Για την κόντρα που ήρθε ο ίδιος με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναιτωλικού:

«Και πλήρωσα την απόφασή μου. Υπάρχει μία μεγάλη αποχή κόσμου που δεν έρχεται στο γήπεδο. Σε αυτή την κόντρα υπάρχουν εκατέρωθεν χτυπήματα».

Για την «πηγή» του κακού:

«Από τη μία είναι οι μεγάλες ομάδες, με τους ιδιοκτήτες τους, έχουν μεγάλα ποσά που προσβλέπουν, τα χρήματα από το Champions League και την Ευρώπη. Από εκεί ξεκινάει ο ανταγωνισμός που είναι τεράστιος. Πέρα από το θέμα τιμής για το ποιος είναι καλύτερος. Αυτή η άνιση κατανομή των χρημάτων που μπαίνουν στο ποδόσφαιρο, λόγω της εμπορικότητας. Ο Ολυμπιακός έχει ένα τεράστιο ταμείο, που ξέρει ότι αν πάρει το πρωτάθλημα, το καλύπτει και στη συνέχεια υπάρχουν οι άλλες μεγάλες ομάδες που διεκδικούν τις υπόλοιπες θέσεις στο πρωτάθλημα. Επίσης, υπάρχουν και μπαχαλάκιδες που εκμεταλλεύονται αυτή την κόντρα και δημιουργούν τα δικά τους προβλήματα. Υπάρχουν μεγαλοιδιοκτήτες και να σπρώχνονται. Ίσως άθελα, ίσως ακούσια. Αυτό το κλίμα που υπήρχε πριν από το ντέρμπι, δεν υπήρχε κανείς να ρίξει τους τόνους. Έπρεπε κάποιος να πει ότι είναι ένας αγώνας και δεν θα καεί ο κόσμος. Κανένας Παναιτωλικός δεν θα πάρει ποτέ το πρωτάθλημα, επειδή είναι άνισος ο ανταγωνισμός με τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες. Δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση. Εγώ έχω να διαθέσω ένα “Α” ποσό. Οι ομάδες που πηγαίνουν στο Champions League έχουν επενδύσει εκατομμύρια πάνω στα ρόστερ τους. Το θέμα είναι ποιος θα πάει Champions League, για να εισπράξει τα περισσότερα χρήματα».

Για τα όσα έγιναν στο Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας:

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω αυτό το γεγονός. Ήταν πολύ λυπηρό. Δεν δείξαμε την ηλικία που έχουμε όλοι οι πρόεδροι. Δεν μπορώ να μην ασχολούμαι και να μην πηγαίνει στο Συμβούλιο της Λίγκας. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και όλοι πρέπει να δίνουμε το παρών για να ενημερωνόμαστε. Σε διώχνει το ποδόσφαιρο που έχουμε στη χώρα μας. Θα προτιμήσω να πω το εξής. Πάνω σε μία ένταση, θα ειπωθούν κάποια πράγματα και θα γίνει κάτι. Δεν είναι η πρώτη φορά. Άνθρωποι μεγάλοι, επιχειρηματίες, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, δεν μπορούμε να καθίσουμε να βρούμε μία λύση για να ευκολύνουμε όλον τον κόσμο».

Για την ενημέρωση που έχει από τη Λίγκα για τις εξελίξεις:

«Δεν μπόρεσα να μιλήσω με τον κ. Μποροβηλο, αλλά έχω τις πληροφορείς μου. Αυτά που ζητάει ο κ. Κοντονής δεν λύνουν προβλήματα. Το ξέρουμε πολύ καλά αυτό».

Για μία άμεση λύση που θα μπορούσε να πάρει η Πολιτεία:

«Ανάλογα με το μέγεθος των επεισοδίων που γίνονται στα γήπεδα. Και γιατί όχι να επιστρέψει ο νόμος Ορφανού για το “ ιδιώνυμο ”, αφού είναι οι ίδιοι που δημιουργούν τα προβλήματα και είναι στο απυρόβλητο. Και πρόστιμο και φυλάκιση. Θα μπορούσε κάθε φορά να αυξάνεται η ποινή για τις αγωνιστικές. Την πρώτη φορά τέσσερις φορές χωρίς φιλάθλους, την επόμενη πέντε φορές χωρίς φιλάθλους. Δεν είναι μόνο το οικονομικό που είναι σημαντικό. Και αν επαναλαμβάνονται τα επεισόδια, να υπάρχει και η ποινή της αφαίρεσης βαθμών. Εδώ δείχνουν την εντύπωση ότι πνίγονται, ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και λένε “άσε να καταλαγιάσει η υπόθεση”. Είχε δει και εδώ, στο Αγρίνιο, μία ιστορία και είχε με βρει λύση, χάρη και στην παρέμβαση της τοπικής αστυνομίας. Μπορούμε να βρούμε λύσεις, θέληση δεν υπάρχει».

Για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό:

«Δεν έχω εικόνα για το Κύπελλο, αν και έχω ανθρώπους που παίρνω τις πληροφορίες μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x