Stoiximan Super League

«Εφαρμόστε επιτέλους τους νόμους»

Την αυτονόητη λύση στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου ανέδειξε ο Φώτης Κωστούλας. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ 94,6, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού ζήτησε κανονική (κι όχι επιλεκτική) εφαρμογή των νόμων.

Έντονα προβληματισμένος απ’ την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο -αλλά και πεπεισμένος ότι υπάρχουν λύσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση σ’ αυτό- εμφανίστηκε ο Φώτης Κωστούλας.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού δήλωσε απογοητευμένος απ’ την αναβολή των αγώνων και σημείωσε ότι με αυτή την απόφαση, οι ομάδες στερούνται εσόδων που δεν τους περισσεύουν.

Αναφερόμενος, δε, στα μεγάλα προβλήματα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, τόνισε ότι πυρήνας τους είναι η διαιτησία κι αφού τόνισε ότι η ΕΠΟ πετάει αλλού το μπαλάκι -αντί να τα λύσει- ξεκαθάρισε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να εφαρμοστούν οι νόμοι για όλους.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστούλας

Για την αναβολή των αγώνων: «Είναι μεγάλη απογοήτευση να έχουμε μπει σε κάποιο δρόμο και να βρισκόμαστε χωρίς να παίζουμε. Είναι άσχημο για τους φιλάθλους, τους παίκτες, τους παράγοντες, όλους μας.

Θα ήταν ευχής έργο να γίνει μια κουβέντα, αλλά φοβάμαι ότι δε θα γίνει. Εδώ που φτάσαμε μια ομάδα να αντιμάχεται την άλλη με κατηγορίες και ανεβασμένους τόνους, δεν το βλέπω. Χρειάζεται διάλογος. Υπάρχουν τόσα κοινά προβλήματα, αλλά η αντιπαράθεση μπαίνει από πάνω. Δε φανταζόμουν ότι μετά από λίγους μήνες θα ψάχνουμε ξανά προεδρείο στη Σούπερ Λίγκα. Πόσω μάλλον τώρα που είναι περιορισμένες οι λύσεις»
.

Για την αιτία των προβλημάτων: «Τα προβλήματα στη Σούπερ Λίγκα αρχίζουν όταν μπαίνει στη μέση η ΕΠΟ. Τα θέματα που θα μπορούσαμε να λύσουμε μόνοι -έστω και χωρίς την τέλεια λύση- απ’ τη στιγμή που μπαίνει στη μέση η ομοσπονδία στη μέση, αρχίζουν η τριβή και τα προβλήματα. Πολλές φορές δε συμβαδίζουμε με τις αποφάσεις της ΕΠΟ, πάμε παράλληλα ή και κόντρα».

Για το αν έχει φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο: «Δεν πιστεύω ότι είμαστε στα πρόθυρα της διάλυσης. Αν ο κ. Σαρρής και οι υπόλοιποι έπαιρναν τα μέτρα τους νωρίτερα -και δεν αναφέρομαι μόνο στο απαράδεκτο περιστατικό με τον Ζωγράφο- αλλά και για τα προβλήματα αδειοδότησης και προσφυγών στα πολιτικά δικαστήρια, δεν θα είχαν οξυνθεί τα πνεύματα. Αφού δεν λύθηκαν τότε και η ομοσπονδία πετάει το μπαλάκι από ‘δω κι εκεί, δε βρίσκεται λύση.

Αναρωτιέμαι λοιπόν: Τα μέλη της ΕΠΟ δε βλέπουν την κατάσταση; Δεν ξέρουν τα προβλήματα; Πώς δίνουν άδεια σε ομάδες που ξέρουν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και μετά γιατί δεν τις τιμωρούν; Υπάρχει ευθυνοφοβία; Δεν είμαστε σε κατάσταση διάλυσης, αλλά αν δε βοηθήσει η ομοσπονδία θα φτάσουμε και εκεί. Να εφαρμοστεί ο ΚΑΠ, είναι το πιο απλό πράγμα. Εφαρμόζεται επιλεκτικά κι αυτό δεν μπορεί να μη δημιουργήσει εντάσεις και εντυπώσεις. Εφαρμόστε επιτέλους τους νόμους που έχουμε»
.

Για την αντιπαράθεση Μελισσανίδη-Μαρινάκη: «Έχει μολυνθεί πολύ η πληγή της κόντρας των μεγάλων ομάδων. Μέχρι πριν λίγο καιρό πίστευα ότι θα μπορούσαμε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε. Τώρα το βλέπω δύσκολο. Από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να συνυπάρξουν, τα προβλήματα μάλλον θα μεγεθύνονται παρά θα λύνονται. Έχει αποκτήσει καθαρά προσωπικό χαρακτήρα αυτή η κόντρα και δεν ξέρω πώς θα σταματήσει. Πιστεύω ότι μια κυβέρνηση με δυναμική έχει τη δυνατότητα να επέμβει. Δεν είναι κατάλληλος όμως και ο υφυπουργός. Είναι εξαφανισμένος. Μόνο για να ν’ αναβάλλει μια αγωνιστική εμφανίστηκε, να κάνει ένα «πυροτέχνημα».

Για τις συνέπειες της αναβολής: «Τα έξοδά μας τρέχουν, είμαστε εταιρίες και όχι ερασιτεχνικά σωματεία. Κι έρχονται αυτοί και αποφασίζουν για μας αν θα παίξουμε ή όχι. Θα μας βάλουν μετά να παίξουμε εμβόλιμες αγωνιστικές. Τότε όμως ο κόσμος θα είναι λιγότερος, τα έσοδα ακόμα λιγότερα. Χάνουμε συνεχώς λεφτά απ’ αυτή την ιστορία. Και όλοι παλεύουμε να τα φέρουμε στα ίσια. Αν αποφασίσει και η NOVA να ενεργοποιήσει τη ρήτρα, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα».

Για το κλίμα στις συνεδριάσεις της Σούπερ Λίγκας: «Υπάρχει καλό κλίμα τις περισσότερες φορές, ακόμα και σε δύσκολες αποφάσεις. Μερικοί όμως πιάνονται από μια λέξη ή μια φράση και αρχίζουν εκτός συμβουλίου πλέον να τα δημοσιοποιούν και να δημιουργείται ξανά ένταση. Δεν ξέρω αν είναι επικοινωνιακά παιχνίδια, πάντως συμβαίνει».

Για την αποστασιοποίηση του Χιου Ντάλας: «Δεν έχω σαφή εικόνα και δε νομίζω ότι έχει κανείς για τον τρόπο που όριζε διαιτητές ο κ. Ντάλας. Ίσως ανακάλυψε ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως νόμιζε. Η ουσία είναι ότι βρισκόμαστε ξανά στο μηδέν. Είναι δύσκολο να λύσεις τα προβλήματα αν δεν είσαι μέσα σε αυτά. Αν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, ο πυρήνας του προβλήματος είναι στη διαιτησία. Από ‘κει ξεκινάνε όλες οι φωνές, οι αντεγκλήσεις και τα προβλήματα. Αν οι διαιτησίες ήταν καλές, τουλάχιστον τα μισά προβλήματα δεν θα υπήρχαν».

Για το αν του έχει γίνει κρούση για την προεδρία της Σούπερ Λίγκας και αν θέλει να μείνει στον Παναιτωλικό: «Δε μου έχει γίνει πρόταση. Στην κατάσταση που βρισκόμαστε πάντως δε νομίζω ότι θα δεχόμουν. Από τον Παναιτωλικό δεν θα τα παρατήσω γιατί έχουμε ένα φίλαθλο κόσμο που δεν θέλω να απογοητεύσω. Έχω ξαναπεί όμως ότι αν βρεθεί κάποιος να με αντικαταστήσει, θα το κάνω. Φοβάμαι ότι είναι σαν κουβαλάμε νερό στον ανήφορο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x