Γ' Εθνική

Λεφτά, παρουσίαση, άδειες και… μπουλντόζες

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ τις προσεχείς ημέρες. Μπαίνουν τα λεφτά για το μεγάλο έργο, ακολουθεί η παρουσίαση και αμέσως μετά οι άδειες πριν αρχίσει η ανέγερση.

Η μέρα της παρουσίασης των σχεδίων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ πλησιάζει. Πριν όμως και κυρίως μετά την 6η Νοεμβρίου θα γίνουν πολύ σημαντικά βήματα για την υλοποίηση του οράματος.

Αρχικά την προσεχή Τετάρτη θα γίνει η γενική συνέλευση της εταιρείας που έχει συσταθεί για το γήπεδο, της «Δικέφαλος 1924», με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ. Σε αυτή θα συμμετέχουν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, καθώς και άλλοι οικονομικά επιφανείς φίλοι της ΑΕΚ, όπως ο Πόλυς Χατζηϊωάννου και ο Πέτρος Παππάς.

Στις τάξεις της «Ένωσης» υπάρχει αισιοδοξία πως το απαιτούμενο ποσό θα συγκεντρωθεί και πως με τα χρήματα από την ονοματοδοσία του γηπέδου (για την οποία δεν υπάρχει βιασύνη παρά το μεγάλο ενδιαφέρον εταιρειών και τις συζητήσεις που ήδη γίνονται), αλλά και τα 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε σύναψη δανείου.

Αμέσως μετά την παρουσίαση θα οριστεί το ραντεβού με την Περιφέρεια Αττικής με την προσκόμιση των πλάνων και των μελετών, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα των αδειοδοτήσεων, ενώ θα ακολουθήσουν οι τελικές επαφές με το Δήμο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για να εξασφαλιστεί το πράσινο φως για την έναρξη των έργων. Αυτά στόχος είναι να αρχίσουν στο πρώτο μισό του Φεβρουαρίου του 2014.

Έτοιμος ο Πλατέλλας, αναμονή για Ανάκογλου

Ενισχυμένη θα βρει η 6η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής την ΑΕΚ. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας είναι πανέτοιμος να επιστρέψει στη δράση και θα το κάνει στο ματς της επόμενης Κυριακής με την Τριγλία στο ΟΑΚΑ, ο δε Δημήτρης Ανάκογλου αναμένεται να επιστρέψει νωρίτερα του αναμενόμενου στις επάλξεις. Χθες, μόλις 24 μέρες μετά το χειρουργείο στον ώμο, συμμετείχε στο δίτερμα αλλά με προσεκτικές κινήσεις και με την εντολή στους συμπαίκτες του να αποφεύγουν τις δυνατές επαφές μαζί του. Θεωρείται δύσκολο να παίξει σε μία εβδομάδα, αλλά το πιθανότερο είναι σε 2-3 εβδομάδες το πολύ να τεθεί στη διάθεση του Τραϊανού Δέλλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x