Betmasters

Λέγκια, Λουντογκόρετς και Νιου Γιορκ Μετς

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr τρία σημεία, εκ των οποίων το ένα από το Πρωτάθλημα του αμερικάνικου μπέιζμπολ θα συνιστά έκπληξη αν επιβεβαιωθεί!

Tο στήριγμα του προγράμματος, για όσους ειδικά θέλουν να κλείσουν τριάδα, είναι ο «άσος» της Λέγκια Βαρσοβίας απέναντι στην Ποντμπεσκίτζιε για τη δεύτερη αγωνιστική της πολωνικής Λίγκας. Η διαφορά δυναμικότητας, ανάμεσα στις δύο ομάδες, είναι σημαντική και μόνο μείον για τους γηπεδούχους είναι πώς έρχεται το παιχνίδι σ΄ ένα διάστημα φορτωμένο με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πάντως, οι πρωτευουσιάνοι βρίσκουν ρυθμό και σκοράρουν με άνεση. Και αλλαγές να κάνουν είναι ανώτεροι.

Για τη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας στη Βουλγαρία μπορεί να γίνει η επένδυση στο «διπλό» της Λουντογκόρετς, η οποία μετά τον αποκλεισμό από τη Μιλσάμι για το Τσάμπιονς Λιγκ προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Έχασε και στην πρεμιέρα από τη Λίτεκς, με αποτέλεσμα ο νέος προπονητής Ριμπέιρο από πολύ νωρίς να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Και η γηπεδούχος Τσέρνο Μόρε Βάρνα προέρχεται από ευρωπαϊκό αποκλεισμό κι έχει τα δικά της θέματα να λύσει, όμως το κλαμπ από το Ράζγκραντ «καίγεται» για τη νίκη και διαθέτει ποιοτικότερο ρόστερ. Ποντάρεται το «διπλό».

Στο Νιου Γιορκ Μετς-Λος Άντζελες Ντόντζερς κοντράρονται δύο πρωταγωνίστριες ομάδες της National, που κλείνουν σειρά τεσσάρων αγώνων. Το Λος Άντζελες νίκησε τα δύο πρώτα με 0-3 και 2-7, χάνοντας το τρίτο με 15-2 και 21-7 hits! Βασικός pitcher για τους γηπεδούχους αρχίζει ο Τζέικομπ ντεΓκρομ (10-6, ERA 2,18), ο οποίος φέτος είναι σταθερά καλός με ελάχιστα μελανά σημεία στην απόδοσή του. Στις 21 Ιουλίου, στη νίκη με 7-2 στην Ουάσινγκτον, έπαιξε έξι innings κι έδωσε δύο runs και τρία hits.

Αντιμετωπίζει τον Ζακ Γκρίνκε (9-2, ERA 1,30) που κάνει εξαιρετική σεζόν και δεν έχει δεχθεί πόντο στα έξι τελευταία ματς MLB! Το στυλ των δύο αθλητών μοιάζει. Είναι μικροκαμωμένοι, με δυνατές ρίψεις. Αντικειμενικά, η σεζόν του Γκρίνκε είναι απλησίαστη, όμως η επίθεση των Μετς που διέλυσε λίγες ώρες πριν τους Ντόντζερς και η παρουσία του ντεΓκρομ αποτελούν καλά στοιχεία για την κόντρα. Ο pitcher των φιλοξενούμενων θα μπει στο παιχνίδι δίχως να έχει δεχθεί σκορ στα τελευταία 43 και 2/3 innings!

Το προηγούμενο μεγαλύτερο ρεκόρ scoreless innings το έχει ο Όρελ Χερσάισερ (πάλι αθλητής των Ντόντζερς) από το 1988 με 59, ενώ από το 1960 και μετά μόνο οι Ντον Ντρίσντεϊλ (68 το 1968) και Μπομπ Γκίμπσον (47 το 1968) έχουν πλησιάσει τέτοιες επιδόσεις! Ο Γκρίνκε είναι στο 3-0 με ERA 1,38 στα τέσσερα τελευταία ματς που άρχισε απέναντι στους Μετς, ενώ στην προκειμένη περίπτωση παίζει με μία έξτρα ημέρα ξεκούρασης στη Νέα Υόρκη. Όποτε συμβαίνει αυτό, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συνήθως κερδίζει, μια και υπό αυτές τις συνθήκες έχει απολογισμό 8-1 και ERA 1,73 σε δεκατρείς αγώνες!

Ο ντεΓκρομ, από την άλλη, στις τελευταίες του έντεκα ενάρξεις είναι στο 7-2 με ERA 1,50 και 9,58 strikeouts ανά εννέα περιόδους. Δεν αδικούμε κανέναν που θα παίξει το Under, ανεξάρτητα κι αν το line έχει βγει χαμηλά στα 5,5 runs λόγω των επιδόσεων των δύο pitchers. Εμπειρικά, σε τέτοια παιχνίδια κάτι τσακίζει όμως, και βλέπουμε σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλα σκορ. Δίκαιη η τιμή στους Ντόντζερς, μα ρισκάρουμε με τον «άσο» της Νέας Υόρκης θεωρώντας ικανό τον βασικό αμυντικό της να δημιουργήσει προβλήματα στην επίθεση του L.A.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
370. ΤΣΕΡΝΟ ΜΟΡΕ ΒΑΡΝΑ – ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: 2 (1,80)
389. ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ – ΠΟΝΤΜΠΕΣΚΙΤΖΙΕ: 1 (1,25)
672. ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΜΕΤΣ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΝΤΟΝΤΖΕΡΣ: 1 (2,05)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x