Stoiximan Super League

«Λείπουν Μπεργκ και… Αμπέντ»

Στο κενό που δημιουργήθηκε στον Παναθηναϊκό με την απουσία του τραυματία Μπεργκ και του Αμπέντ στάθηκε ο Στράτος Αποστολάκης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, την επομένη της ήττας από την Ντιναμό.

Ο Στράτος Αποστολάκης σχολίασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την εικόνα του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, μια ημέρα μετά την ήττα (1-2) από την Ντιναμό Μόσχας στην Λεωφόρο στην πρεμιέρα του Europa League. Ο πρώην ποδοσφαιριστής, αλλά και προπονητής του «τριφυλλιού» τόνισε πως είναι μεγάλη η απώλεια του Μπεργκ, που είναι τραυματίας και πως υπάρχει έλλειψη ενός παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Αμπέντ. Ακόμη, επισήμανε πως πρέπει να γίνει… χειρουργική επέμβαση στις μεταγραφές και ότι πρέπει να αναζητηθούν λύσεις από το εξωτερικό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους Μιχάλη Τσόχο, Σωτήρη Κωσταβάρα

Για το παιχνίδι με την Ντιναμό: «Ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει αυτά τα παιχνίδια πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν. Πέρυσι είχε ξεκινήσει τη σεζόν πολύ άσχημα και φέτος δεν έχει τον Αμπέντ, ενώ του λείπει ο Μπεργκ. Θα πρέπει να κερδίσει και να κλέψει χρόνο, μέχρι να επιστρέψει ο Μπεργκ και να βρει λύση για τον χώρο του κέντρου. Δεν λείπουν τα τρεξίματα, αλλά φανέρωσε ποιότητα η Ντιναμό».

Για τις κινήσεις που έκανε ο Παναθηναϊκός και αυτές που πρέπει να ακολουθήσουν: «Η ποιότητα μόνο αγοράζεται, δεν την βρίσκεις έτσι. Θέλει χρόνο για να χτίσεις σωστά τον ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Για να έχεις άμεσα αυτήν την ποιότητα πρέπει να την αγοράσεις από το εξωτερικό, δεν βλέπω κάτι αλλιώς. Υπάρχει πρόβλημα ύπαρξης και δεν πρέπει να αρχίσει η κατρακύλα. Χρειάζεται να γίνουν χειρουργικές επεμβάσεις, διότι δεν υπάρχουν πολλά χρήματα. Αν ήταν τόσο εύκολο να βρεις Μπεργκ κάθε χρονιά δεν θα υπήρχε λόγος να δουλεύουν αυτά τα παιδιά στον Παναθηναϊκό. Πάρθηκε το ρίσκο με τον Μπεργκ που είχε περάσει τραυματισμό και βγήκε, ενώ με τον Πέτριτς δεν βγήκε. Δεν μπορούσαν να υπολογίσουν ότι ο Μπεργκ θα τραυματιστεί και είναι μεγάλη η απώλεια. Πήγαν να εξοικονομήσουν χρήματα για να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη. Έγινε σωστή διαχείριση γενικά, αλλά νομίζω ότι υπερεκτιμήθηκαν αυτά τα δύο παιδιά (Μπουί, Μπούρμπος), χωρίς να φταίνε οι ίδιοι».

Για το κενό που άφησε ο Αμπέντ και αυτό που δημιουργήθηκε λόγω του τραυματισμού του Μπεργκ: «Δεν το συζητώ ότι έγινε καλή δουλειά και μέτριο ποιοτικά ρόστερ. Έγινε καλή δουλειά εκεί πέρυσι. Μακάρι να μείνουν πολύ καιρό εκεί και να δουλέψουν απερίσκεπτα . Το πρόβλημα είναι ότι η ομάδα δεν γίνεται επικίνδυνη και δεν προβληματίζει τον αντίπαλο και παίρνει θάρρος. Παλιά, όταν ο αντίπαλος έπαιρνε ρίσκο στο παιχνίδι και το πλήρωνε. Αυτό δεν συμβαίνει τώρα και ελλείψει Μπεργκ. Με την Μίντιλαντ τον είχες και έβαλε τέσσερα γκολ. Τώρα ποιος θα τα βάλει. Το πρόβλημα είναι απλό. Λείπουν τα γκολ του Μπεργκ και του… Αμπέντ, που πάταγε περιοχή και σκόραρε. Τώρα δεν πατάνε περιοχή τα χαφ του Παναθηναϊκού. Τον Μπαϊράμι τον είδα με την Καλλονή και δεν μου πολυάρεσε. Αυτό το πρέσινγκ που έχει ο Παναθηναϊκός πρέπει να το εκμεταλλευτεί με τέτοιους παίκτες, που πατάνε περιοχή».

Για το αν υπάρχει πρόβλημα στη θέση του δεξιού μπακ: «Θεωρώ ότι εκεί υπάρχει πρόβλημα. Έχουν ευκαιρίες πολλές στον Τριανταφυλλόπουλο. Πέρυσι έπαιξε ο Μαρινάκης και πίστευαν σε αυτόν, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε. Ο Σπυρόπουλος πήρε τις ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Η καλή ανάπτυξη ξεκινάει από πίσω και εκεί υπάρχει θέμα. Θεωρούσα ότι ο Μπούρμπος θα μπορούσε πολύ πιο γρήγορα να προσφέρει εκεί, αλλά μιλάμε για μεγάλη ομάδα. Είναι αλλιώς να παίζεις στον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ και αλλιώς στον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε να βοηθήσει ο Τριανταφυλλόπουλος, βελτιώνοντας την τεχνική του, αλλά δεν γίνονται εύκολα αυτά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x