Γενικά

Λεωφορεία χωρίς οδηγό πιλοτικά στα Τρίκαλα – Έρχονται και στην Αθήνα

Έξι λεωφορεία χωρίς οδηγό θα κυκλοφορήσουν σύντομα στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι τα αυτοματοποιημένα οχήματα να κυκλοφορήσουν και στην Αθήνα.

Τα συστήματα αυτά, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα το νομικό πλαίσιο της ΕΕ για την πιστοποίηση των αυτοματοποιημένων οχημάτων στις αστικές περιοχές, μπορούν να εξυπηρετήσουν ιστορικά κέντρα πόλεων και να τα αποσυμφορήσουν εφόσον συνδυαστούν με υπάρχουσες δομές μεταφορών, υπό το πρίσμα -πάντα- της οδικής ασφάλειας.

Τα Τρίκαλα είναι η πρώτη από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις στις οποίες θα δοκιμαστούν πιλοτικά για έξι μήνες τα αυτοματοποιημένα λεωφορεία χωρίς οδηγό στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2.

Η εμφάνιση των οχημάτων αυτών στην πόλη των Τρικάλων αναμένεται στις αρχές του 2015.

Τα λεωφορεία θα είναι δυναμικότητας τεσσάρων, δώδεκα ή 15 επιβατών, θα λειτουργούν με αισθητήρες, θα κινούνται κανονικά στο δρόμο και όχι σε ράγες με ταχύτητες έως 20 χιλιόμετρα την ώρα και θα μπορούν να διασχίζουν με ασφάλεια διαδρομές με διασταυρώσεις και πεζούς.

Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Πηγή econews

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x