Αγγλία

Λίγες μεταγραφές προανήγγειλε ο Μαντσίνι

Οι μεταγραφικές κινήσεις της Μάντσεστερ Σίτι το ερχόμενο καλοκαίρι θα γίνουν με σύνεση, καθώς οι άνθρωποι του συλλόγου δεν προτίθενται να δαπανήσουν τεράστια ποσά, σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Από την ημέρα που η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε στην κατοχή των Αράβων, σε κάθε μεταγραφική περίοδο δαπανά τεράστια ποσά, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω και να καταστεί κραταιά δύναμη, τόσο εντός των συνόρων της Αγγλίας, όσο και στην Ευρώπη. Πέρσι κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, μετά από 44 χρόνια, αλλά στην Ευρώπη η πορεία της σταμάτησε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος οι «σίτιζενς» επανέλαβαν την κακή πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ στη Πρέμιερ Λιγκ βρίσκονται πολύ μακριά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δείχνουν να χάνουν το τρόπαιο. Κάτι που, για τους περισσότερους, σημαίνει πως το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να δαπανηθούν εκ νέου τεράστια ποσά, προκειμένου να επανέλθει στην κορυφή της Αγγλίας.

Με αυτή την άποψη, όμως, δεν συμφωνεί ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο προπονητής της Σίτι μίλησε στο συνδρομητικό «Sky Sports» και διέψευσε πως η διοίκηση της ομάδας του θα αγοράσει ό,τι… κινείται. «Στην επόμενη μεταγραφική περίοδο θέλουμε να δαπανήσουμε ένα πολύ μικρότερο ποσό σε σχέση με το παρελθόν. Η ομάδα βρίσκεται ήδη σε ένα καλό επίπεδο και δεν έχει ανάγκη από πολλές προσθήκες. Εξάλλου αυτός είναι ο στόχος μας, να προσθέτουμε λίγους και καλούς ποδοσφαιριστές σε κάθε μεταγραφική περίοδο, ώστε να βελτιωνόμαστε σταδιακά», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Αυτό, ωστόσο, έρχεται σε αντίθεση με την μέχρι τώρα πολιτική της διοίκησης. Ο Μαντσίνι έχει την εξήγηση. «Υπήρχαν άλλες ανάγκες στο παρελθόν. Έπρεπε να αποκτήσουμε σημαντικούς παίκτες και να δημιουργήσουμε ένα δυνατό κορμό. Θέλαμε να μειώσουμε την απόσταση που μας χώριζε από τη Γιουνάιτεντ και για να το κάνουμε αυτό απαιτούνταν πολλές ποιοτικές μεταγραφές, οι οποίες κοστίζουν. Τώρα η διαφορά μας είναι μικρότερη, οπότε είμαστε σε θέση να αγοράσουμε με σύνεση και μετά από σωστό προγραμματισμό», σημείωσε ο Μαντσίνι.

Αυτό μοιάζει με προαναγγελία ελάχιστων μεταγραφών. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι δεν το αρνείται. «Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο, στο οποίο η προσθήκη ενός ή δύο μεγάλων παικτών θα είναι αρκετή. Κάτι ανάλογο με αυτό που κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτοί έχουν την πολυτέλεια να αποκτούν έναν παίκτη κάθε χρόνο και να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο κάθε χρονιά. Κάτι τέτοιο θέλουμε να κάνουμε κι εμείς, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι», αποκάλυψε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x