Ελλάδα

Λινάρδος: «Μετά το 2006, δείχνουν σεβασμό οι ΗΠΑ»

Η ήττα των ΗΠΑ από την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 στην Ιαπωνία, είναι ο λόγος που δείχνουν σοβαρότητα σε όλα τα παιχνίδια, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Λινάρδος.

Η σοβαρότητα και ο σεβασμός που δείχνουν απέναντι σε κάθε αντίπαλο οι ΗΠΑ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ήττα τους από την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κυπέλλου του 2006 στην Ιαπωνία, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Λινάρδος.

Επίσης, ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στην υπεροψία που έδειξαν οι Ισπανοί στη διοργάνωση, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η «επίσημη αγαπημένη» θα έχει αξιόλογη πορεία στο Ευρωμπάσκετ του 2015.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Λινάρδος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Βαγγέλη Νεραντζιά:

Για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Επειδή έχω θητεύσει δύο χρόνια δίπλα στον κύριο Σιζέφσκι και ξέρω τη νοοτροπία του. Μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής μας, το 2006 στην Ιαπωνία, ήξερε πως έπρεπε να δείχνει σεβασμό σε όλες τις ομάδες. Και αυτό έκανε με τη Σερβία που έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στη διοργάνωση. Έτσι, ο Σιζέφσκι προετοίμασε την ομάδα του για να παίξει σοβαρά για αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση».

Για το ποια ομάδα θεωρεί έκπληξη στη διοργάνωση: «Εδώ, θα ήθελα να βάλω έναν τίτλο: “το NBA και η Ευρώπη”. Θέλω να πω πως πραγματικά ήταν η Αμερική και οι ευρωπαϊκές ομάδες. Οι άλλες ομάδες, από Ωκεανία και Αφρική, ήταν τυπική η παρουσία τους. Για μένα είναι έκπληξη που δεν κατέφερε να πλασαριστεί η Αυστραλία. Από την άλλη, έμειναν οι ομάδες της Ευρώπης. Μεγάλη έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός της Ισπανίας γιατί ήταν φαβορί για τον τελικό. Εμένα δεν με εξέπληξε όμως τόσο, γιατί πάντα είχαν εύνοια οι Ισπανοί και οι περισσότεροι παίκτες της είναι κορεσμένοι. Οι Γάλλοι δεν ήταν έκπληξη. Είναι σταθερά καλοί εδώ και χρόνια».

Για το αν έχει ευθύνες ο προπονητής της Ισπανίας, Χουάν Ορένγκα: «Χωρίς να υποτιμήσω τον Ορένγκα, πράγματι δεν ήταν το μεγάλο όνομα στον πάγκο. Όμως, νομίζω πως δεν ήταν μόνο το λάθος του προπονητή. Οι Ισπανοί ήταν ψηλομύτες και υπερφίαλοι και θεωρούσαν από την αρχή σίγουρο τον τελικό. Κι αυτό τιμωρείται σε όλα τα αθλήματα. Η απόδοση στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Γαλλία ήταν κακή, γιατί οι Γάλλοι τους έπαιξαν στα ίσα».

Για το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ των ΗΠΑ: «Νομίζω ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας είχαν όρεξη και διάθεση. Είναι πιο εύκολο να τους κοουτσάρεις, γιατί δεν έχουν τα πολλά δαχτυλίδια και τα υπέρογκα συμβόλαια ακόμα. Οι Αμερικανοί δεν είναι ότι δεν παίζουν μπάσκετ, απλά έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στα ατομικά τους προσόντα. Μάλιστα, οι Αμερικάνοι έπαιξαν και άμυνα στη διοργάνωση και έτσι πάρα πολύ εύκολα έφτασαν στην κατάκτηση».

Για την Ελλάδα: «Επειδή έχω περάσει από την Εθνική ομάδα ως παίκτης και ως προπονητής. Χαίρομαι που υπάρχουν Έλληνες προπονητές. Αν κάποιος δεν έβλεπε τα πρώτα πέντε ματς του ομίλου και έβλεπε το νοκ άουτ, θα έλεγε πως η παρουσία θα ήταν αποτυχημένη. Όμως, μην “πυροβολούμε” τους πάντες και τα πάντα. Δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο η Εθνική, αλλά οι παίκτες έδειξαν διάθεση, ενώ το μέλλον τους ανήκει. Σίγουρα είναι μία αποτυχημένη διοργάνωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν δείξαμε καλά στοιχεία. Πιστεύω πως το Ευρωμπάσκετ του 2015 θα είναι πιο καλά προετοιμασμένοι. Ίσως θα έπρεπε να είχαμε χάσει ένα παιχνίδι στον όμιλο…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x