Επικαιρότητα

Λιοντάρι χρειάζεται κουβέρτα για να κοιμηθεί (pics-video)

Κοτζάμ βασιλιάς των ζώων να θέλει σκέπασμα για καληνύχτα; Κι όμως! Ο Λάμπερτ, αφρικανικός λέων που ζει στο Τέξας, μεγάλωσε στα πούπουλα και τώρα που ενηλικιώθηκε είναι αργά για να αλλάξει συνήθειες.

Εκτός από τη μουσική, τα άγρια εξημερώνει και η κουβέρτα. Τρανότερη απόδειξη από την περίπτωση ενός λιονταριού που δεν το παίρνει ο ύπνος αν δεν είναι σκεπασμένο με κουβέρτα, δεν νομίζουμε να υπάρχει.

Ο Λάμπερτ -όπως είναι το όνομά του- πέρασε τους πρώτους μήνες της ζωής του με ανθρώπους στο Τέξας.

Ο αφρικανικός λέων αγοράστηκε παράνομα, όπως αποκαλύφθηκε, από δύο γονείς που θέλησαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία των μικρών τους παιδιών, να έχουν ένα αληθινό λιονταράκι!

Η Βίκι Κίχεϊ, επικεφαλής Ιδρύματος Διάσωσης Άγριας Ζωής και Κέντρου Εκπαίδευσης, έλαβε ένα τηλεφώνημα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άγριων Ζώων, που τη ρώτησαν αν θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον Λάμπερτ στο Ίδρυμά της.

Έτσι, μαθεύτηκε ότι το αρσενικό λιοντάρι είχε αγοραστεί, φυσικά παράνομα, από την οικογένεια όταν είχαν παρακολουθήσει στο σινεμά το έργο κινουμένων σχεδίων «Βασιλιάς των λιονταριών».

Νεογέννητο αυτό, νεογέννητα και τα δύο παιδάκια έπαιζαν μαζί.

Μάλιστα, ο μικρός Λάμπερτ συνήθιζε να κοιμάται στο κρεβάτι μαζί με τον παππού.

Η συμβίωση κράτησε μόλις τρεις μήνες. Η οικογένεια αποφάσισε ότι ο νέος ένοικος θα έπρεπε να βρει ένα καλύτερο «σπίτι» όπου θα είχε επιστημονική φροντίδα.

Επόμενη κίνηση ήταν να επικοινωνήσουν με την Βίκι Κίχεϊ. Φυσικά, την ενημέρωσαν και για τις συνήθειες του λιονταριού.

Είπαν ότι ο Λάμπερτ κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με τον παππού της οικογένειας και πως του άρεσε να σκεπάζεται με κουβέρτα σαν εκείνον.

Η υπεύθυνη του ιδρύματος φιλοξενίας αγρίων ζώων δεν είχε αντίρρηση και ο λέων απέκτησε άνετο κλινοσκέπασμα.

Πολλοί θα πίστευαν ότι μεγαλώνοντας δεν θα είχε ανάγκη την κουβέρτα. Όμως, ακόμη και στην ηλικία των 2 ετών που είναι τώρα, και μένοντας πλέον σε μία έκταση 7.000 τετραγωνικών μέτρων, δεν άλλαξε συνήθειες.

Ευτυχώς για τον Λάμπερτ που δεν ζει στην αφρικανική ζούγκλα.

Αν έβλεπαν τον τρόπο που ξαπλώνει για να κοιμηθεί δεν θα τον άφηναν σε ησυχία, αφού τα πειράγματα (σ.σ. Bulling…) θα πήγαιναν σύννεφο!

inner

inner

inner

inner

inner



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x