Επικαιρότητα

Ληστεία μετά φόνου «βλέπει» η ΕΛΑΣ για την 32χρονη

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού απέφυγε να μιλήσει σχετικά με τις πρώτες δηλώσεις του.

Πέντε ώρες κατάθεση… «επανάληψης» όσων είχε περιγράψει αυτές τις ημέρες σε τηλεοπτικούς σταθμούς, έδωσε χθες ο Κώστας Ζέμπερης, στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, σχετικά με την φρικτή δολοφονία της κόρης του μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών με 14 μαχαιριές!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού απέφυγε να μιλήσει σχετικά με τις πρώτες δηλώσεις του, ότι πίσω από τη δολοφονία της κρύβονται άτομα από τις υποθέσεις που χειριζόταν, μεταξύ των οποίων και η λίστα Λαγκάρντ! Περιορίστηκε στις πιο πρόσφατες για την παρουσία του στον τόπο μαρτυρίου της κόρη τους, δύο ώρες μετά την δολοφονία της και την επιβίβαση στο ταξί του ενός υπόπτου.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την σοβαρή υπόθεση, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο πατέρας του θύματος «δεν προσθέτει κάτι που δεν ξέραμε», ωστόσο οι αναφορές του μένει να επιβεβαιωθούν από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί φαίνεται να έλαβαν δείγμα DNA από τον Κώστα Ζέμπερη, ενώ πολύ πιθανόν να εξερευνηθεί και το ταξί του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, δείχνουν ληστεία μετά φόνου, και δεν υπάρχει προς το παρόν ένδειξη για άλλο κίνητρο που θα οδηγούσε τις έρευνες σε άλλη κατεύθυνση.



Ο δράστης επιτέθηκε με μανία στο θύμα, το χτύπησε 14 φορές με μαχαίρι και άρπαξε την τσάντα και το κινητό της, αναφέρουν οι αστυνομικοί. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την επίθεση από κάποιον τοξικομανή με στόχο τη ληστεία, ή κάποιον ψυχικά διαταραγμένο. Προς το παρόν δεν έχουν ένδειξη για άλλο κίνητρο» δηλώνουν τα στελέχη της αστυνομίας.

«Από τη στιγμή που δεν έχουμε βρει το κίνητρο, στο κάδρο των υπόπτων είναι όλοι. Θα εξετάσουμε τον καθένα ξεχωριστά, αναζητώντας το κίνητρο και φυσικά τον δράστη» υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛΑΣ που ασχολείται με την υπόθεση. Χθες κλιμάκια αστυνομικών ερεύνησαν εξονυχιστικά χωράφια, φρεάτια, υπονόμους και όλους τους πιθανούς χώρους γύρω από την σκηνή του εγκλήματος αναζητώντας στοιχεία που ενδεχομένως άφησε πίσω του ο δράστης, χωρίς προς το παρόν θετικό αποτέλεσμα.

Ενώ οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του δράστη της στυγερής δολοφονίας, η οικογένειά της αλληλοκατηγορείται. Αίσθηση προκάλεσε ο πατέρας της 32χρονης, ο οποίος ξαφνικά αποκάλυψε ότι περνούσε ο ίδιος με το ταξί του έξω από το νεκροταφείο δύο ώρες μετά την δολοφονίας.

Στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής ο Κώστας Ζέμπερης προσήλθε στα γραφεία του αρμόδιου τμήματος της αστυνομίας μαζί με τον δικηγόρο του Απόστολο Λύτρα, ο οποίος δήλωσε: «Ήρθε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας να δώσει κατάθεση στην αστυνομία για ό,τι γνωρίζει. Αυτή τη στιγμή θέλω να σεβαστούμε όλοι το έργο της αστυνομίας, γιατί αυτή η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω στην παρούσα φάση. Ας αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Δεν χρειάζεται να βγάζουμε κανένα συμπέρασμα πριν ακόμη μάθουμε τι έχει συμβεί».

Η θεία του θύματος και αδερφή του πατέρα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δήλωσε: «Το μυαλό μου σκέφτηκε ότι καθάρισε το παιδί κάποιος από την πλευρά του αδελφού μου, που χρωστά σε όλο τον κόσμο». Υποστήριξε επίσης ότι η Δώρα δεχόταν μεγάλη ψυχολογική πίεση από τον πατέρα της, που της ζητούσε λεφτά, καθώς εκείνος έπαιξε πολλά χρήματα στο χρηματιστήριο «για να γίνει πλούσιος» και τελικά τα έχασε όλα. Η θεία του άτυχου κοριτσιού ισχυρίστηκε ότι ο αδερφός της υποχρέωνε τη Δώρα να βγάζει δάνεια για λογαριασμό του.

Μέλη της οικογένειας του θύματος δεν έκρυψαν ότι υποπτεύθηκαν τον πρώην σύντροφο της κοπέλας, αστυνομικό, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε ισχυρό άλλοθι και παραβρέθηκε μάλιστα δίπλα τους στην κηδεία του άτυχου κοριτσιού.
Η αδερφή της Δώρας, ξέσπασε για ακόμη μία φορά, μέσω διαδικτύου, εναντίον του πατέρα της γράφοντας: «φτου σου ξεφτίλα»…

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x