Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Λουφάκη στον ΣΠΟΡ FM: «Νιώθω έτοιμη και ελπίζω στο μετάλλιο»

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ξιφασκία με αμαξίδιο, Καλλιόπη Λουφάκη, μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 για την συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Την πρώτη της συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες θα πραγματοποιήσει στο Ρίο, η πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ξιφασκία με αμαξίδιο, Καλλιόπη Λουφάκη. Η Χιώτισσα αθλήτρια, με συμμετοχές σε δύο Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα Παγκόσμιο, μίλησε στο ΣΠΟΡ FM για την συμμετοχή της στους Αγώνες του Ρίο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:

Για το αν είναι έτοιμη για τους Αγώνες:

«Είμαι έτοιμη, αλλά το θέμα είναι το τι θα γίνει στο Ρίο, αφού εκεί όλα αλλάζουν. Τώρα νιώθω έτοιμη, όμως πρέπει να το διαχειριστώ σωστά γιατί αυτό που μετράει είναι το πώς θα είμαι εκείνη τη στιγμή».

Για τις δυσκολίες στις προπονήσεις:

«Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο γιατί εργάζομαι και ταυτόχρονα, οπότε είναι δύσκολο να συνδυάζω δουλειά και προπόνηση. Είναι κουραστικό, αλλά όταν θες κάτι πολύ και έχεις κάποιον στόχο δεν τα υπολογίζεις αυτά, απλά κοιτάς μπροστά και προχωράς».

Για τις αντιπάλους της στους Παραολυμπιακούς και αν τις γνωρίζει:

«Τις γνωρίζω τις αντιπάλους μου, αλλά η ξιφασκία είναι καθαρά άθλημα ψυχολογίας και όσο καλός και να είσαι, όλα θα κριθούν την μέρα του αγώνα, εκείνη τη στιγμή. Έχει τύχει να κερδίσω κάποιες από αυτές, έχει τύχει να χάσω. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς είσαι την μέρα του αγώνα. Δεν ξέρω ακόμα με ποιες θα αγωνιστώ αλλά ο πρώτος αγώνας είναι την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 3 ώρα Ελλάδος».

Τι έχει να πει σε όλους όσους αντιμετωπίζουν κι αυτοί προβλήματα αναπηρίας:

«Ό,τι και να συμβαίνει πρέπει να το κοιτάμε με αισιοδοξία, κάτι που ξέρω ότι ειδικά στη αρχή δεν είναι εύκολο. Το βασικό είναι να ενταχθούμε ξανά στην κοινωνία. Αυτό που θέλω να κάνω εγώ είναι να δώσω το παράδειγμα σε άλλους ανθρώπους με ανάλογα προβλήματα και να πω ότι η αναπηρία δεν έχει ηλικία. Εγώ ξεκίνησα στα 31 μου να κάνω πρωταθλητισμό, ενώ πριν δεν είχα καμία σχέση με το άθλημα και ήταν κάτι που ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Όμως μέσα σε δύο χρόνια κατάφερα αυτά που κατάφερα. Αυτό που έχω να τους πω είναι να κοιτούν με αισιοδοξία τα πράγματα και να μην εγκλωβίζονται στον εαυτό τους. Επίσης, δεν είναι μόνο ο αθλητισμός διέξοδος, αλλά υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν».

Για τους στόχους της και για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς:

«Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσα μέλη σε τόσα αγωνίσματα, μετά το 2004, αφού έχουμε 60 αθλητές και 12 αγωνίσματα. Όσο για μένα, μακάρι να έρθει το μετάλλιο, όσο ζω ελπίζω. Όπως είπα, όλα έχουν να κάνουν με την ψυχολογία εκείνη τη στιγμή και αν καταφέρω να το διαχειριστώ αυτό, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x