sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Λούκα Μόντριτς: Ο παίκτης-φαινόμενο γίνεται 34!

«Όταν η μπάλα περνάει από τα πόδια του, το παιχνίδι μοιάζει να ρέει, λες και το ποδόσφαιρο είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο», είχε αναφέρει για τον Κροάτη χαφ ο Χόρχε Βαλντάνο.

Δεν τον συγκρίνεις με τον Ρονάλντο ή τον Μέσι, με τον Μαραντόνα ή τον Πελέ.

Έχει αποκτήσει την δική του δυναμική μέσα στα γήπεδα και έχει ξεχωρίσει ακριβώς για τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο Λούκα Μόντριτς δίκαια μπορεί να θεωρηθεί ένας παίκτης-φαινόμενο και σήμερα γίνεται 34 ετών!

Ένα παιδί που είδε μόλις στα έξι του χρόνια να καίγεται το σπίτι του και να αναγκάζεται μαζί με την οικογένειά του να γίνουν πρόσφυγες, λόγω του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία.

Μέσα στην φρίκη του πολέμου και όλων των τραγικών γεγονότων που επακολουθούν, ο Μόντριτς βρήκε την μοναδική διέξοδο που τον έκανε να ξεχνιέται και να νιώθει παιδί, όπως ήταν άλλωστε. Το ποδόσφαιρο, μια ελευθερία που δεν μπορούσε να του την στερήσει κανείς...

Στην ΝΚ Ζαντάρ έκανε τα πρώτα του βήματα ως ποδοσφαιριστής. Δεν γέμιζε πολύ το μάτι. Όχι επειδή δεν είχε ταλέντο, αλλά επειδή ήταν μικροκαμωμένος, αδύναμος και με τον φόβο να ζει μέσα του.

«Ήταν αδύνατος και μικροσκοπικός για την ηλικία του, αλλά μπορούσες να διακρίνεις αμέσως ότι είχε κάτι το ξεχωριστό. Παρ'όλα αυτά, κανείς μας δεν πίστευε ότι μια μέρα θα γινόταν ο ποδοσφαιριστής που είναι σήμερα», έλεγαν από το περιβάλλον του.

Έχοντας την στήριξη της οικογένειάς του, με τον πατέρα του να πιστεύει σε εκείνον και να τον πηγαίνει σε τουρνουά στην Ιταλία με ξύλινες επικαλαμίδες, ο 15χρονος Λούκα υπογράφει το 2000 συμβόλαιο με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Και εκεί αρχίζει το όνειρο...

Μέχρι το 2008, όπου και πήγε στην Τότεναμ να αγωνιστεί για τέσσερα χρόνια, ο Μόντριτς άρχιζε να τραβάει την προσοχή και να δείχνει τις ικανότητές του.

Το 2012 κάνει το μεγάλο βήμα και μετακινείται στην «βασίλισσα» Ρεάλ, δείχνει την επίδρασή του μέσα στο χορτάρι και γίνεται καθοριστικός παίκτης στους αγώνες.

Γνωρίζει τίτλους και νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και γίνεται ένας ποδοσφαιριστής που αλλάζει τον τρόπο που παίζονταν τα παιχνίδια.

Το 2018 ήρθε η επιβράβευση για εκείνον, κερδίζοντας την Χρυσή Μπάλα, ξαφνιάζοντας αρκετούς, καθώς περίμεναν τον Μέσι ή τον Ρονάλντο, όμως όλοι παραδέχονταν ότι αυτό το παιδί με μια ζωή σαν από δραματική ταινία, που κατάφερε να ξεφύγει από το σκληρό πρόσωπο της ζωής, το άξιζε και με το παραπάνω!

Ο Λούκα Μόντριτς δεν έχει τελειώσει ακόμη το δικό του παραμύθι, κρατάει την πένα στο χέρι του και βάζει γκολ στο πιο τρελό μυθιστόρημα που αρέσει να διαβάζει κάθε πωρωμένος ποδοσφαιρόφιλος!

Χρόνια πολλά "Χρυσέ" ήρωα!

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x