Επικαιρότητα

Λουτρό αίματος στο Ντονέτσκ

Τουλάχιστον 100 νεκροί –μεταξύ των οποίων και άμαχοι, το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Μπαράζ εκρήξεων την Τετάρτη σε όλη την πόλη.

Λυσσαλέα αντίσταση προβάλουν οι ένοπλες ομάδες φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ. Με βαρύτατο φόρο αίματος καταφέρνουν να κρατούν σε απόσταση τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Μόνον τις τελευταίες ώρες στην πόλη του Ντόνετσκ και στην περιοχή του αεροδρομίου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 100 αυτονομιστές, ανάμεσά τους και άμαχοι.
Αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, και την νίκη του Πετρ Ποροσόφσκι, η κυβέρνηση του Κιέβου κλιμακώνει αυτό που αποκαλεί «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία.
Η αναταραχή στην περιοχή έχει, ήδη, οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, τόσο στο Ντονέτσκ όσο και στο Λουγκάνσκ, που έχουν ταχθεί υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία.
Επίκεντρο των μαχών παραμένει το διεθνές αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, που ελέγχουν ακόμη οι αντάρτες.
Στις συγκρούσεις των τελευταίων ωρών έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 φιλορώσοι, αρκετοί από τους οποίους ανήκαν στον άμαχο πληθυσμό.
Το πρωί της Τετάρτης άγνωστοι ανατίναξαν μέρος της σιδηροδρομικής γραμμής Ντονέτσκ – Μαριούπολης, ενώ άλλος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σε διαφορετικό σημείο της γραμμής και εξουδετερώθηκε πριν εκραγεί.

inner

Στην Ουάσιγκτον, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι ο Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να συναντήσει τον νεοεκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρ Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, 2-7 Ιουνίου στην Ευρώπη.
Από τις ταραχές της Τρίτης, αγνοούνται τέσσερις διεθνείς παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

inner

Χάθηκαν, επίσης, τα ίχνη ενός Πολωνού καθολικού ιερέα. Ο Πάβελ Βίτεκ έφθασε στο Ντονέτσκ για να επισκεφθεί μία Ρωμαιοκαθολική αποστολή που έχει την έδρα της στην πόλη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x