Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Λύγισε και ξέσπασε σε δάκρυα η Ισινμπάγεβα μπροστά στον Πούτιν (video)

Σε δάκρυα ξέσπασε η Γελένα Ισιμπάγεβα, ενώπιον του Ρώσου πρόεδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, νιώθοντας αδικημένη για τον αποκλεισμό των αθλητών στίβου της χώρας της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στίβου και δύο φορές Ολυμπιονίκης (2008, 2012), Γελένα Ισινμπάγεβα, βρέθηκε στο Κρεμλίνο μαζί με άλλους Ρώσους αθλητές, κι ενώπιον του Βλάντιμιρ Πούτιν ξέσπασε σε δάκρυα για τον άδικο αποκλεισμό της.

Συγκεκριμένα, η 34χρονη αθλήτρια βρέθηκε στο Κρεμλίνο, ως καλεσμένη του Ρώσου προέδρου, και όταν κλήθηκε να ανέβει στο βήμα και πήρε το λόγο, επηρεασμένη από το σκάνδαλο ντόπινγκ που έπληξε τη χώρα της και κόστισε τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της.

Η Ισινμπάγεβα, μιλώντας για την αδικία που έχει υποστεί η ίδια, καθώς δε βρέθηκε ποτέ θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, λύγισε και ξέσπασε σε δάκρυα.

«Πιστεύουμε σε εσάς. Σας εύχομαι καλή τύχη, επιτυχία και να πιστεύετε στις δικές σας δυνατότητες. Η απόδοσή σας, ας κάνει τον κόσμο να ανατριχιάσει, και ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας να ακούγεται διαρκώς στις αθλητικές αρένες του Ρίο», ήταν τα λόγια της στους συμπατριώτες της που θα ταξιδέψουν μέχρι τη Βραζιλία για να πάρουν μέρος στο μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού.

Από τη μεριά του, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε πως η απουσία αστέρων της Ρωσίας υποσκάπτουν την ποιότητα της διοργάνωσης κι έκανε λόγο για πολιτική δολοπλοκία και χειραγώγηση και υποστήριξε ότι το ντόπινγκ πρέπει να καταπολεμηθεί ουσιαστικά και όχι επιλεκτικά.

«Είστε θύματα διακρίσεων, τις οποίες η Ρωσία δεν θα ανεχθεί. Η σκόπιμη εκστρατεία με στόχο τους αθλητές μας χαρακτηρίζεται από άλλα μέτρα και σταθμά και έκλινε προς την άποψη της συλλογικής ευθύνης, η οποία δεν είναι συμβατή με τον αθλητισμό, τη δικαιοσύνη γενικότερα ή τους βασικούς κανόνες του νόμου. Είναι ένα χτύπημα σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο και τους Ολυμπιακούς αγώνες», σχολίασε σχετικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x