Διονύσης Δεσύλλας

Λύση και όχι grexit

Κοντονής και ΕΠΟ βρίσκουν κοινά σημεία και όλα δείχνουν ότι δεν πάμε σε κανένα ποδοσφαιρικό grexit. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Οσοι άκουσαν τις τελευταίες εκπομπές το Σαββατοκύριακο στον ΣΠΟΡ FM, θα θυμούνται ότι τονίζαμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα οδηγηθεί σε κανένα grexit, αλλά θα βρεθεί μια λύση, με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο πλευρών. Όλα δείχνουν, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ότι δεν θα υπάρξει καμία έξοδος των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, παρά τον φόβο και τον τρόμο που σκόρπισαν αρκετοί το τελευταίο διάστημα. Για να συμβεί, όμως, το τελευταίο, υπήρξαν μια σειρά από επαφές ανάμεσα στην Πολιτεία και την ΕΠΟ, λίγο πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο Υφυπουργός Αθλητισμού και η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με τον Τζιάνι Ιφαντίνο.

Κατά τις επαφές, λοιπόν, που έγιναν, και οι δυο εμπλεκόμενες πλευρές έκαναν πίσω. Με στόχο, να βρεθεί η λύση και να μην οδηγηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο μακριά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επικράτησε, δηλαδή, η άποψη, τουλάχιστον από πλευρά Πολιτείας «πάμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, δίχως, όμως, να μείνουμε έξω από την Ευρώπη». Αν δεν πετύχει, τότε συζητάμε στο μέλλον για τα υπόλοιπα…

Τι συνέβη, λοιπόν, σ’ αυτές τις επαφές…

*Η ΕΠΟ συμβιβάζεται με τη δυνατότητα επιβολής προστίμων από την Πολιτεία στις ΠΑΕ για θέματα της βίας.

*Παράλληλα, φαίνεται να έχει άλλη στάση στο θέμα των τακτικών δικαστών. Εκεί που δεν το συζητούσε καν, τώρα το διαπραγματεύεται και δεν αποκλείεται να δεχθεί την πρόταση Κοντονή.

*Η ομοσπονδία φαίνεται να αποδέχεται την κατάργηση του άρθρου 29 παρ.12 του 3479/2006 που είχε ψηφιστεί επί Γιώργου Ορφανού και εξαιρούσε την ΕΠΟ από το νόμο που αφορούσε την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία των αθλητικών ενώσεων.

* Από την άλλη, υπάρχουν και κάποιες παραχωρήσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού για να φτάσουμε στη συμφωνία. Ο κ. Κοντονής «παίρνει πίσω» τα περί ποινής αποκλεισμού από την Πολιτεία, λόγω επεισοδίων, αλλά και της αναβολής ύποπτων προς χειραγώγησης παιχνιδιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν τα «αφαιρεί» κι ούτε η Πολιτεία δεν θα έχει λόγο σ’ αυτά. Απλώς, θα προηγείται διαβούλευση με την ΕΠΟ και στη συνέχεια θα παίρνονται οι αποφάσεις. Συνεπώς, και η Πολιτεία σέβεται το αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να έχει, και έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να μην είναι απούσα από τις εξελίξεις. Όλα αυτά, φυσικά, σε θεωρητικό, ακόμα, επίπεδο…

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι δεν θα οδηγηθούμε σε κανένα grexit και καλό θα είναι η… τρομοκρατία των τελευταίων ημερών να σταματήσει. Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε και επισήμως τι μέλλει γενέσθαι, με τα μηνύματα, πάντως, να είναι αισιόδοξα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x