Δραστηριότητες

Μαγεία και στην Κροατία για το Red Bull Air Race

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό στις Δαλματικές Ακτές, ο Χάνες Αρκ πήρε τη ρεβάνς από τον Πολ Μπόνχομ για την ήττα στο Αμπού Ντάμπι.

Σε μία πραγματικά συναρπαστική «αερομαχία» που κρίθηκε στις… καθυστερήσεις, ο Χάνες Αρκ κατάφερε το περασμένο Σάββατο να πάρει στο Rovinj τη νίκη από τα χέρια του παγκόσμιου πρωταθλητή Πολ Μπόνχομ. Η επικράτηση του Αυστριακού πιλότου στον δεύτερο από τους οκτώ αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race, ήρθε σχεδόν αναπάντεχα, καθώς στον πρώτο γύρο του στην εναέρια διαδρομή πάνω από την Αδριατική Θάλασσα και με φόντο τη μαγευτική ακτογραμμή της Κροατίας, ο Αρκ υστερούσε κατά 0,23 δευτ. του μεγάλου του αντιπάλου.

Ωστόσο, παίρνοντας ώθηση από τις ζητωκραυγές χιλιάδων συμπατριωτών του που βρέθηκαν στο Rovinj και με πτήση χειρουργικής ακρίβειας στο δεύτερο πέρασμα ανάμεσα στους φουσκωτούς πυλώνες που οριοθετούν την εναέρια πίστα, ο Arch κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στα 59.012 δευτερόλεπτα, οκτώ εκατοστά του δευτερολέπτου κάτω από την επίδοση του Μπόνχομ που ήταν 59,097 δευτερόλεπτα! «Είναι κάτι ξεχωριστό. Όταν άκουσα πως είμαι πρώτος, δάκρυσα, λόγω των έντονων συναισθημάτων και της εκτόνωσης όλης της πίεσης που είχα. Ήταν δύσκολος αγώνας», σχολίασε ο Αρκ που πλέον συγκατοικεί με τον μόνιμο πια αντίπαλό του στην κορυφή της βαθμολογίας, με 21 βαθμούς. Πίσω τους βρέθηκε ο 41χρονος Ιάπωνας Γιοσιχίντε Μουρόια, που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην καριέρα του στο θεσμό.

Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x