Βόλεϊ

Μάγκας ΠΑΟΚ, σάρωσε τον Ολυμπιακό στο τάι-μπρέικ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου!

Τρίτη και… καλή για τον ΠΑΟΚ! Μετά από δύο σερί αποκλεισμούς, ο ψυχωμένος «δικέφαλος», με μία σαρωτική εμφάνιση στο τάι-μπρέικ, επικράτησε 3-2 σετ του Ολυμπιακού και θα είναι στον τελικό του Κυπέλλου!

Η… εκδίκηση του ΠΑΟΚ!

Ανήμερα των γενεθλίων του για τα 92 χρόνια από την ίδρυσή του και μετά από δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά, ο ψυχωμένος «δικέφαλος», με ανατροπή (από 2-1 σετ) και μία σαρωτική εμφάνιση στο τάι-μπρέικ, επικράτησε 3-2 σετ (25-19, 22-25, 25-19, 22-25, 8-15) των «ερυθρόλευκων», τους «έσπασε» το -εγχώριο- αήττητο και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για τρίτη φορά στην ιστορία του!

Εκεί, θα διεκδικήσει τη δεύτερη κούπα του (είχε κατακτήσει το παρθενικό του Κύπελλο το 2015), περιμένοντας, πλέον, να μάθει τον αντίπαλό του από τον άλλο ημιτελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ηρακλή.

Στο Φαληράκι της Ρόδου, η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι έκανε, πραγματικά, μία συγκλονιστική προσπάθεια και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά (καθώς ο φετινός ΠΑΟΚ δεν θυμίζει την ομάδα των τριών σερί πρωταθλημάτων), νίκησε τους αήττητους Πειραιώτες -που, θυμίζουμε, μόλις πριν λίγες μέρες έπαιξαν στον τελικό του Challenge Cup!

Στο τάι-μπρέικ, δε και παρότι ο Ολυμπιακός έδειξε να μπαίνει πιο δυνατά, έφεραν «τούμπα» την κατάσταση και βγάζοντας ψυχή, σε άμυνα και επίθεση, επικράτησαν με το απίστευτο 15-8, με ένα 7-0 σερί!

Τεράστιο παιχνίδι από Κουμεντάκη και Ουσίκοφ, με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, «κέρβερος» στην άμυνα ο Κωνσταντινίδης, αλλά ουδείς από τους «ασπρόμαυρους» υστέρησε.

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα, πάντως, αφού ο ημιτελικός ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρηση, μιας και ΠΑΟΚ παρέδωσε τα δελτία 15 λεπτά αργότερα, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι, πίσω από τον πάγκο της ομάδας, υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού.

inner

Το ματς

Χέρι-χέρι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά στο σκορ, 8-7. Μετά τη διακοπή, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι»… πάτησαν γκάζι και με τον Αλεξίεφ να είναι εντυπωσιακός σε μπλοκ και επίθεση, προηγήθηκαν 16-10, φτάνοντας, τελικά, σχετικά άνετα στην κατάκτηση του πρώτου σετ, 25-19.

Στο δεύτερο… «ξύπνησε» ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος» προηγήθηκε γρήγορα 4-0, αλλά οι Πειραιώτες ισοφάρισαν, για να αναλάβει δράση ο Κουμεντάκης! Ο 24χρονος ακραίος ήταν εξαιρετικός, στέλνοντας την ομάδα του στο +3 (8-5). Και πάλι, όμως, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και πλησίασε (15-13), αλλά, ουσιαστικά, μέχρι εκεί ήταν… Οι «ασπρόμαυροι» διατήρησαν το προβάδισμά τους και πήραν το σετ, 25-22.

inner

Στο τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 5-1 και 8-5, για να… χαθεί, τελικά, από τον αντίπαλό του με 12-6 και να προηγηθεί εκ νέου, 2-1 σετ, επικρατώντας 25-19. Από εκεί και πέρα, και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο ΠΑΟΚ έκανε μία μάγκικη ανατροπή!

Αφού ισοφάρισε στο τέταρτο σετ, διατηρώντας το προβάδισμα με νύχια και με δόντια (25-22), έκανε ένα απίστευτο ταί μπρέικ, έφερε «τούμπα» τον Ολυμπιακό και προκρίθηκε στον τελικό! Αρχικά, ισοφάρισε σε 6-6, προηγήθηκε 9-6, με τον Ολυμπιακό να μειώνει στον πόντο (9-8), αλλά ο «δικέφαλος» πραγματοποίησε ένα τρομερό σερί, με το εκπληκτικό μπλοκ του, και με το 15-8 πήρε το «εισιτήριο» για την αυριανή (21/4) αναμέτρηση.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x