Στίβος

Μάγκικο Παγκόσμιο ρεκόρ από τον 100χρονο Ρότζερς! (video)

Έχει συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής και 50 χρόνια αγωνιστικής δράσης με διακρίσεις στα μάστερς των ΗΠΑ. Δείτε τον συγκλονιστικό αγώνα του Όρβιλ Ρότζερς στα 60μ. του αμερικανικού πρωταθλήματος βετεράνων.

Το τρέξιμο -και ο γιατρός που του συνέστησε να το αρχίσει- του έσωσαν τη ζωή «τουλάχιστον μία, ίσως και δύο φορές», όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει στο παρελθόν.

Μετά από καριέρα 30 χρόνων ως πιλότος, ο -100χρονος σήμερα- Όρβιλ Ρότζερς αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Και 50 χρόνια μετά τη συμμετοχή του στους πρώτους αγώνες, συνεχίζει να σπάει ρεκόρ.

Οι μόνοι αριθμοί, άλλωστε, που έχουν σημασία για τον αιωνόβιο Ρότζερς είναι αυτοί του χρόνου που θα περάσει τη γραμμή του τερματισμού. Και το απέδειξε και στα φετινό πρωτάθλημα κλειστού στίβου βετεράνων αθλητών, όταν έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του (100-104 ετών). Κάτι που έχει καταφέρει και σε κατηγορίες που αγωνίστηκε στο παρελθόν.

Την πρώτη θέση του αγώνα πήρε ο 90χρονος Έντουαρντ Κοξ με χρόνο 11.73, ενώ ο Ρότζερς -που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο να τρέχει στον δεύτερο διάδρομο- τερμάτισε σε χρόνο 19.13.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x