Βόλεϊ

Μακελειό σε αγώνα βόλεϊ

Δεκάδες νεκρούς άφησε πίσω του άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά που σκόρπισε το θάνατο κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ στο Αφγανιστάν.

Τουλάχιστον 45 νεκροί και άγνωστος αριθμός τραυματιών είναι ο τραγικός απολογισμός βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Αφγανιστάν.

Στην πόλη Γιαχιακάιλ, στα ανατολικά της χώρας, πραγματοποιούνταν αγώνες βόλεϊ στο πλαίσιο εντός τουρνουά, όταν ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά πυροδότησε το μηχανισμό σκορπίζοντας το θάνατο.

Εκπρόσωπος της επαρχίας Paktika, που συνορεύει με το Πακιστάν, δήλωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας περπατούσε ανάμεσα σε εκατοντάδες θεατές που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τον τελικό του τουρνουά, όταν η συσκευή πυροδοτήθηκε.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα ανάλογα που έχουν λάβει μεγάλη έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τους Ταλιμπάν να επιλέγουν συνήθως στόχους που συνδέονται με τους δυτικούς και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που παραμένουν στην περιοχή.

Ο λόγος αυτού του μπαράζ επιθέσεων είναι η απόφαση της κυβέρνησης της χώρας για παραμονή ξένων δυνάμεων (κυρίως Αμερικανοί, συνολικά 12.000 άντρες) στο έδαφος του Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x