Βόλεϊ

«Παλεύω μόνος μου στην ΑΕΚ»

Ο Γενικός Αρχηγός του ΤΑΑ ΑΕΚ, Μάνος Μακρής, μίλησε στο sport-fm.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα βόλεϊ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου

Δύσκολες ημέρες περνάει η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, η οποία ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο Γενικός Αρχηγός του ΤΑΑ κ. Μάνος Μακρής βρίσκεται σε συζητήσεις με τους παίκτες, προσπαθώντας να τους ηρεμήσει και να τους ζητήσει παράλληλα να κάνουν υπομονή.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην διαλυθεί ότι όμορφο φτιάξαμε τους τελευταίους τρεις μήνες. Δυστυχώς όμως παλεύω μόνος μου. Δεν είμαι άμοιρος ευθυνών, αλλά δεν είμαι ο μόνος που έχω κάνει λάθη», σχολίασε με παρρησία στο sport-fm.gr ο ισχυρός άνδρας του τμήματος και συνέχισε λέγοντας: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ΑΕΚ αυτή την στιγμή είναι η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που έχουν όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα. Το τμήμα είναι εγκλωβισμένο. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να παλέψω και θα το κάνω. Εγώ έκανα όλες τις συμφωνίες, αλλά τον Μάιο είχαμε πάρει υποσχέσεις οι οποίες δεν τηρήθηκαν. Ήταν λάθος μου που παρέμεινα, έπρεπε να έχω φύγει όταν ολοκληρώθηκε η χρονιά. Η αγάπη μου όμως για το τμήμα και τα λόγια που πίστεψα από κάποιους με κράτησαν στην ομάδα».

«Δεν γλιτώνει από τα χρέη η ερασιτεχνική»
Αναφορικά με το μέλλον της ομάδας στο πρωτάθλημα ο κ. Μακρής είπε: «Πρέπει να βρεθεί χρηματοδότης να αναλάβει το τμήμα, αλλιώς η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί που περιμένουν την ΑΕΚ να διαλυθεί ότι ακόμα και αν συμβεί αυτό τα χρέη δεν σβήνονται. Παραμένουν στην ερασιτεχνική και θα τα διεκδικήσουν από εκεί αν δεν υπάρχει ΤΑΑ στο μέλλον».

Είναι προφανές ότι οι ευθύνες της διοίκησης της ερασιτεχνικής είναι πολύ μεγάλες για την κατάσταση που έχει περιέλθει το τμήμα. Από την στιγμή που δεν υπήρχε το καλοκαίρι άνθρωπος να αναλάβει τις τύχες της ομάδας, έπρεπε να ακολουθήσουν έναν πιο ισορροπημένο δρόμο με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ και να στηρίξουν μέχρι τέλος την όλη προσπάθεια. Το μεγαλύτερο όμως λάθος που έχει γίνει είναι ότι έχουν αφήσει αυτή την περίοδο αβοήθητη ψυχολογικά πρώτα απ’ όλα την ομάδα και έπειτα και οικονομικά, αδυνατώντας να βρουν χρηματοδότες και πόρους.

Απογοητευμένος ο Ελγκέτα
Στην ομάδα είναι ξεκάθαρο πως έχει χαθεί η ψυχραιμία κάτι που φάνηκε και μετά την ήττα από την Κηφισιά. Μάλιστα ο προπονητής Χόρχε Ελγκέτα ήταν πολύ εκνευρισμένος που δεν έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση και έφυγε αμέσως στα αποδυτήρια, μια συμπεριφορά που συζητήθηκε αρνητικά. Είναι προφανές ότι ακόμα και ο Αργεντίνος είναι πολύ απογοητευμένος από τις εξελίξεις που υπάρχουν στο τμήμα και το οικονομικό αδιέξοδο.

Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι τόσο δραματική, σε σημείο να μην μπορούν να βρεθούν 1.700 ευρώ για να μπορέσει η «Ένωση» να βγάλει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αγωνιστεί ο Μπουρκόφσκι στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό.

Ο Ουκρανός βρίσκεται στην ΑΕΚ εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά ακόμα δεν έχει αγωνιστεί ακριβώς λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που υπάρχει.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x