Πόλο

Μανθογιάννης: «Εθνικό σπορ είναι το πόλο»

Ο τερματοφύλακας των «χρυσών» Εφηβων στο πόλο, Σταύρος Μανθογιάννης, μιλάει για την τεραστία επιτυχία του τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ουγγαρία και το χρυσό.

Ο Σταύρος Μανθογιάννης, τερματοφύλακας της Εθνικής έφηβων πόλο, μίλησε στη Sportday και εξήγησε ποσό σημαντικό ήταν για εκείνον η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, για τον ρολό των προπονητών Δημήτρη Κραβαρίτη και Σάκη Πλατανίτη αλλά και τους στόχους του.

Ποσό σημαντική ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου για σένα και τι συναισθήματα σου δημιούργησε;


«Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει, τα συναισθήματα ήταν απίστευτα. Την στιγμή που έληξε το παιχνίδι δεν πιστεύαμε ότι έγινε αυτό, το θέλαμε πάρα πολύ, μπήκαμε από την αρχή με δίψα για διάκριση. Σαν κύριο μας «όπλο» είχαμε την ομαδικότητα που μας χαρακτηρίζει και με την βοήθεια των προπονητών μας καταφέραμε και κάναμε αυτόν τον απίστευτο άθλο πραγματικότητα».

Ποσό σημαντικό ρολό έπαιξαν οι δυο προπονητές σας στην ψυχολογία σας πριν τον τελικό;


«Μας βοήθησαν πολύ να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι, μας κρατούσαν προσγειωμένους και δεν αφήναν τα μυαλά μας να πάρουν αέρα. Σίγουρα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας μας οφείλετε στους προπονητές μας. Δημήτρης Κραβαρίτης και Σάκης Πλατανίτης».

Που αφιερώνεις το μετάλλιο;

«Ως ομάδα το αφιερώνουμε στα θύματα από την πυρκαγιά στο Μάτι και στις οικογένειες των θυμάτων. Σε πιο προσωπικό επίπεδο, εννοείται στην οικογένειά μου».

Ποιές δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας αθλητής στη Ελλάδα;

«Πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι αθλητές παγκοσμίως, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις, δεν υπάρχει η αντίστοιχη φροντίδα στον αθλητή και αυτό είναι μειονέκτημα σε σχέση με τις άλλες χώρες. Οι καλύτερες εγκαταστάσεις θα βοηθούσαν να πάρουμε ακόμα περισσότερες διακρίσεις, διότι το δυναμικό μας είναι πάρα πολύ καλό».

Ποιο είναι το επίπεδο της εθνικής;

«Παρ’ όλες τις υπάρχουσες δυσκολίες με τις πισινές και τις εγκαταστάσεις, η Εθνική είναι σταθερή, είναι από τις μεγάλες δυνάμεις στην παγκόσμια υδατοσφαίριση, είμαστε πάντα μέσα στην εξάδα και σίγουρα κάθε χρονιά υπάρχει κάποια διάκριση από την υδατοσφαίριση. Κατά την γνώμη μου είναι το εθνικό μας σπορ».

Ποιοι είναι ποιοι μελλοντικοί αγωνιστικοί στόχοι που θέτεις;

«Οι στόχοι μου είναι να βελτιωθώ ως παίχτης. Ως διακρίσεις θέλω να κυνηγάω τα όνειρά μου και ο υπέρτατος στόχος είναι να εκπροσωπήσω την Εθνική Ανδρών. Επίσης να πάρω όσο περισσότερες διακρίσεις γίνεται με την Εθνική».

Επιμέλεια: Ελένη Μαστραντώνη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x