Stoiximan Super League

«Να σταματήσει η προπονητολογία. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Στο θέμα Μίτσελ αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην παρουσίαση του Σαβιόλα. «Η προπονητολογία πρέπει να σταματήσει.Οποιαδήποτε διορθωτική αλλαγή χρειαστεί, θα την κάνουμε».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Χαβιέ Σαβιόλα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τοποθετήθηκε για τα όσα ακούγονται για τον Μίτσελ και την εικόνα του Ολυμπιακού στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

«Το θέμα με τον προπονητή του Ολυμπιακού και την προπονητολογία πρέπει να σταματήσει. Ο Ολυμπιακός όταν πρέπει, όταν αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες δηλαδή, θα είναι έτοιμος» δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και στη συνέχεια αφού χαρακτήρισε πολύ καλό το ήδη υπάρχον ρόστερ τόνισε ότι θα υπάρξει περεταίρω ενίσχυση.

«Η ομάδα έχει πάρα πολύ καλό υλικό. Θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή αν η ομάδα δεν έχει δείξει αυτά που πρέπει. Η ομάδα έχει κάνει σκληρή προετοιμασία. Όταν μια ομάδα έχει δουλέψει σκληρά, είναι λογικό να είναι κουρασμένη και να μην αποδίδει τα μέγιστα στα φιλικά».

Τέλος ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε ότι υπάρχει χρόνος να γίνουν διορθωτικές αλλαγές, αν αυτές χρειαστούν. «Η προπονητολογία δεν ωφελεί κανέναν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε με αυτό. Οποιαδήποτε διορθωτική αλλαγή χρειαστεί, θα την κάνουμε. Η ομάδα έχει άλλα δύο φιλικά μπροστά της πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Υπάρχει πολύς χρόνος για να κάνουμε ό, τι πρέπει και να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την παρουσίαση του Χαβιέρ Σαβιόλα

«Είμαστε χαρούμενοι που ήρθαμε να παρουσιάσουμε τον κ. Σαβιόλα, έναν παίκτη που είναι πραγματικά κόσμημα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι η υπέρβασή μας. Πιστεύω ότι η εμπειρία του, η τεχνική του και όσα πετύχει θα βοηθήσει την ομάδα μας στο πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά ματς .Από εκεί και πέρα, πιστεύω όταν θα έρθει η στιγμή που θα είναι προετοιμασμένος κατάλληλα θα δείξει την αξία του στο γήπεδο και θα μας κάνει όλους χαρούμενους», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του ισχυρού άνδρα του συλλόγου.

Για τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του Σαβιόλα, παρότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι η καλύτερη δυνατή:

«Σήμερα ήρθαμε εδώ για να παρουσιάσουμε τον κ. Σαβιόλα και όχι να απαντήσουμε σε άλλα ερωτήματα. Μπορούμε, όμως, να απαντήσουμε σε ό,τι θέλετε. Όσον αφορά την υπέρβαση, αυτό που έχει κουράσει τον κόσμο είναι η καθημερινή μιζέρια που προβάλλεται από τα ΜΜΕ για τα μέτρα και τις επιλογές της Κυβέρνησης για να μπορέσει να ανταπεξέρθει στα σημερινά δεδομένα. Από εκεί και πέρα, αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει ο καθένας μας να βάλει το κεφάλι κάτω και να κάνει πέντε πράγματα για αυτό τον τόπο. Ορισμένοι από εμάς που μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, πρέπει να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο. Είμαι στην ευχάριστη θέση, λόγω της δουλειάς μου, λόγω του γεγονότος ότι έχουμε νοικοκυρέψει την ομάδα μας να μπορούμε να κάνουμε τέτοιου είδους κινήσεις. Το θεωρώ ηθική μου υποχρέωση. Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και στον τόπο μας. Περιμένω τέτοιου είδους υπερβάσεις και από άλλους».

Για τα όσα ακούγονται για τον Μίτσελ και τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα:

«Το θέμα με τον προπονητή του Ολυμπιακού και την προπονητολογία πρέπει να σταματήσουν. Ο Ολυμπιακός όταν πρέπει, όταν αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες, θα είναι έτοιμος. Η ομάδα έχει πάρα πολύ καλό υλικό. Θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει αυτή η εικόνα. Εάν η ομάδα δεν έχει δείξει αυτά που θα έπρεπε στα φιλικά προετοιμασίας, εμάς δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Η ομάδα έχει κάνει σκληρή προετοιμασία. Όταν μια ομάδα έχει δουλέψει σκληρά, είναι λογικό να είναι κουρασμένη και να μην αποδίδει τα μέγιστα στα φιλικά. Εμείς είμαστε από πάνω και οποιαδήποτε διορθωτική αλλαγή χρειαστεί, θα την κάνουμε. Η προπονητολογία δεν οφελεί κανέναν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε με αυτό. Η ομάδα έχει άλλα δύο φιλικά μπροστά της πριν από την έναρξη του φιλικού. Υπάρχει πολύς ρόνοςγια να κάνουμε ό,τι πρέπει και να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα».

Οι σκέψεις για παραίτηση από την προεδρία, το φιλικό το φιλικό με την Λίβερπουλ και το Ολυμπιακός Foundation:

«Το θέμα του ιδρύματος το έχουμε σκεφτεί εδώ και 1,5 χρόνο. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για να μπορέσει να λειτουργήσει. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει βοηθήσει πολύ τη χώρα, πολλά ιδρύματα και στάθηκε κοντά σε πολλούς συνανθρώπους μας. Εγώ επέλεξα αυτό το έργο να προβάλλεται όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Σημασία έχει να βοηθάς και όχι να προβάλεις το έργο σου. Σε αυτό το ίδρυμα θα συμμετέχουν άνθρωποι, οι οποίοι μέσω της θέσης τους, θα μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ κόσμο που το έχουν ανάγκη.

Από εκεί και πέρα εγώ σκέφτομαι να παραιτηθώ από την προεδρία του Ολυμπιακού. Δεν το λέω πρώτη φορά αυτό. Το είχα ανακοινώσει στο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7. Στη ζωή μου δεν έχω μάθει να ζω σαν όμηρος του οποιουδήποτε εισαγγελέα. Δεν με εκφράζει η Ελλάδα του Κορρέ και της Παπανδρέου, αφού μπορούν με δίωξή τους να σε βάλουν σε μια ομηρία χρόνων χωρίς κανένα στοιχείο, και να υποφέρω κοινωνικά και επαγγελματικά. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το δεχτώ και δεν με ευχαριστεί.

Ο αθλητικός νόμος που είχε ψηφιστεί πριν από 1,5 χρόνο είναι ένας νόμος μπορεί οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να σε οδηγήσει στη θέση του κατηγορουμένου από μια μικρή συμπλοκή οπαδών μέχρι κάτι πιο απλό. Είχαμε στείλει τις θέσεις μας, χωρίς να έχουν αλλάξει και να παίρνουμε εμείς καθημερινά αυτό το ρίσκο. Όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί και θα σας ενημερώσουμε σύντομα. Είμαι στον Ολυμπιακό και είμαστε πάνω ό,τι συμβαίνει καθημερινά. Πιστεύω και φέτος ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα, θα προσφέρει καλύτερο θέαμα και αν είμαστε τυχεροί στο Champions League θα τα πάμε καλύτερα».

Για το ενδεχόμενο να εξαγοράσει τον 902:

«Δεν υπάρχει το παραμικρό. Το διαψεύδω κατηγορηματικά».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x