MOTO GP

Μάρκεθ: «Πρωτάθλημα στο σπίτι της Honda»

Ενθουσιασμένος για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχούς τίτλου του δήλωσε ο Μαρκ Μάρκεθ. Συγχαρητήρια από τον Χόρχε Λορένθο.

Δύο λόγους για να πανηγυρίζει είχε ο Μαρκ Μάρκεθ, αφού όχι μόνο κατάκτησε το δεύτερο συνεχές πρωτάθλημά του στο Moto GP, αλλά το κατάφερε και στην πίστα που αποτελεί «έδρα» της Honda, το Μοτέγκι της Ιαπωνίας.

«Είναι κάτι ξεχωριστό. Ο κόσμος νομίζει πως η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι εύκολη υπόθεση, μπορεί επειδή πάντα είναι χαμογελαστός, αλλά ήταν δύσκολα για μένα. Υπήρχε μεγάλη πίεση. Έκανα κάποια λάθη στους τελευταίους αγώνες, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα το πρωτάθλημα στο ‘σπίτι’ της Honda. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα γιατί μου έχουν δώσει την καλύτερη μοτοσυκλέτα», δήλωσε ο 21χρονος αναβάτης.

Ο Χόρχε Λορένθο παρά τη νίκη του δεν είχε πολλή διάθεση, αφού είδε… άλλον να πανηγυρίζει. «Επιτέλους, νιώθω να επέστρεψα στον καλό μου εαυτό μετά από μια δύσκολη σεζόν. Κερδίσαμε στην Αραγονία, αλλά είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες για το Μοτέγκι. Κατάφερα να κάνω κάποιες προσπεράσεις και να βρεθώ γρήγορα μπροστά. Ο Μαρκ με πίεσε, αλλά άντεξα στο τέλος. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μαρκ, ήταν ο καλύτερος φέτος».

Ο τρίτος του αγώνα, Βαλεντίνο Ρόσι, είπε: «Προσπάθησα για το καλύτερο, ήθελα να παραμείνω στη μάχη για το πρωτάθλημα, αλλά ο Μάρκεθ ήταν πολύ δυνατός στα φρένα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα, ο Χόρχε και ο Μαρκ ήταν πιο γρήγοροι από μένα. Πιστεύω πως ήταν ο πιο γρήγορος φετινός αγώνας. Ο Χόρχε πλέον είναι πολύ κοντά μου στη βαθμολογία, ανησυχώ αλλά είναι και μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική πρόκληση για μένα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x