Ευρώπη

Μαρκόπουλος: «Δεν είμαστε καλοί στις λεπτομέρειες»

Στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ στους «16» του Euro Cup σε όλα τα ματς του ομίλου του, σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο, όπως τόνισε μετά την ήττα από τη Λιμόζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε πως οι παίκτες του ήταν ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, όμως υπήρξε έλλειψη εμπειρίας και τους έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Στάθηκε στο άγχος και στην κούραση που έφεραν τα πολλά ματς και στα μεγάλα σουτ των Γάλλων στο τέταρτο δεκάλεπτο και αναφέρθηκε ξεχωριστά στους Χαριτόπουλο, Σιναντίνοβιτς και Λιάπη.

Αναλυτικά: «Ουσιαστικά, τελείωσε η προσπάθεια που κάναμε σαν ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε στα περισσότερα παιχνίδια και ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια. Ίσως να είχαμε περισσότερη τύχη, αν σε ορισμένες λεπτομέρειες ήμασταν πιο προσεκτικοί. Σε αυτά τα παιχνίδια, χρειάζεται να έχεις και εμπειρία.

Σήμερα, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με μια "γεμάτη" ομάδα. Το παλέψαμε όσο μπορούσαμε περισσότερο. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Χάσαμε ορισμένες μάχες. Συγχαρητήρια και πάλι στους παίκτες για την προσπάθεια.

Υπάρχει και η κούραση, το άγχος. Η καταπόνηση ήταν αρκετά μεγάλη. Εμείς καλούμαστε, όμως, να έρθουμε αύριο να κάνουμε προπόνηση, γιατί έχουμε δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί. Έτυχαν έτσι τα πράγματα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ο καθένας είναι πως σκέφτεται. Παίζουν ρόλο και οι πόντοι, οι διαφορές. Όλα παίζουν ρόλο… Ήταν τέτοια η ένταση και η πίεση, είχε προηγηθεί ένα φάουλ που δε δόθηκε, ήταν μια συσσωρευμένη κατάσταση.

Το αδύνατο ποτέ δεν το ξέρεις, αν δεν το δεις μέσα στο γήπεδο. Φτάσαμε σε ένα σημείο να προηγηθούμε. Δεν αντέξαμε, όμως, είχαμε κάποιες κακές επιλογές και η άλλη ομάδα έβαλε κάποια μεγάλα σουτ. Ο Βέστερμαν βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, ενώ δε μας είχε "πληγώσει" στο πρώτο παιχνίδι, ούτε στο πρώτο ημίχρονο. Όλο του το σκοράρισμα ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο.

Τον Χαριτόπουλο τον ξέρουμε. Τον άλλο παίκτη θα τον δούμε. Είναι η εξέλιξη του παιχνιδιού και πως θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα. Ο Λιάπης, όσες φορές τον καλούμε να παίξει, ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλουμε να πάρουμε από αυτόν. Έχει απειρία, αλλά έχει τη ζωηράδα που έχει ένας νέος παίκτης. Έχει τη "φλόγα" για να παίξει μπάσκετ.

Είναι τελείως διαφορετικές οι θέσεις. Και αυτό που προσέφερε ο Μπρέμερ στην ομάδα, δεν το προσφέρει κανείς. Όχι τόσο αγωνιστικά, αλλά την εμπιστοσύνη που έβλεπαν οι συμπαίκτες στο πρόσωπό του, με τις εμπειρίες και τις ισορροπίες που έδινε μέσα στην ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Ζαν Ντουρμάζ τόνισε πως: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Είχαμε τρεις συνεχόμενες ήττες και ήταν μια καλή νίκη για εμάς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Καντού, θα περάσει η ομάδα με την καλύτερη διαφορά πόντων. Ηταν ο μόνος λόγος που πήρα τάιμ άουτ. Είναι χειρότερο το να χάσω την πρόκριση από την Καντού με ένα πόντο. Λυπάμαι για το πώς ένιωσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x