Ευρώπη

Μαρκόπουλος: «Μπορεί να μας τύχουν πράγματα δεν τα περιμένουμε»

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Καντού την Τετάρτη για τη δεύτερη αγωνιστική των «32» του Euro Cup και χρειάζεται τη νίκη για να μείνει «ζωντανός» στο «κυνήγι» της πρόκρισης στους «16».

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην ιταλική ομάδα, ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή στη δυο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα από εκεί που δεν τα περιμένεις, ζήτησε από τους παίκτες του να κάνουν το παιχνίδι τους και δε θέλησε να σταθεί στην αγωνιστική πτώση των ιταλικών ομάδων τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά: «Στο σημείο που βρισκόμαστε θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με καλά ρόστερ, με εμπειρία και παίκτες, που, αν δεν τους προσέξεις, μπορούν να σου δημιουργήσουν καταστάσεις εντελώς διαφορετικές από αυτές που θέλεις και περιμένεις. Εμείς θέλουμε να παίξουμε σαν ΠΑΟΚ, να περιορίσουμε τα ατού του αντιπάλου και να μην επιτρέψουμε στη Καντού να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, καθώς έχει τους παίκτες που μπορούν να το κάνουν.

Οι ιταλικές ομάδες δεν είναι στα καλύτερά τους, υπό την έννοια ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν να επιδείξουν διάκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά είναι συγκροτήματα με καλούς παίκτες. Για την Καντού και μόνο το γεγονός ότι νίκησε στην πρεμιέρα τη Χίμκι, δείχνει το επίπεδό της».

Ο Χρήστος Σαλούστρος σημείωσε πως: «Είναι δύσκολο ματς απέναντι σε μια κλασική ιταλική ομάδα. Ερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη, θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι "σκληρή" ομάδα με βαριά κορμιά, δυνατούς κι έμπειρους παίκτες. Έχει έντονο αμερικάνικο στοιχείο. Πρέπει να τους περιορίσουμε στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και στους 65-70 πόντους. Ο δεύτερος γύρος είναι δυσκολότερος, διότι θα αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον δύο ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x