Επικαιρότητα

Μαρτυρία-σοκ: «Εντολή από τα κεντρικά να σκοτώσουμε τον Φύσσα»

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση της Χρυσής Αυγής δίνουν με τις καταθέσεις τους άτομα που φέρονται να έχουν περάσει από τις τάξεις της οργάνωσης. Οδός Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Στενεύει ο κλοιός και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δύο μάρτυρες που έχουν ζητήσει να μπουν σε καθεστώς προστασίας, έδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχεία για δύο ακόμη βουλευτές της οργάνωσης.

Κατονομάζουν, επίσης, τον Ηλία Κασιδιάρη ως τον υπαρχηγό, τον Γιώργο Γερμενή ως εκπαιδευτή, και πως την εντολή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έδωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Μπήκα στον επιχειρησιακό πυρήνα μετά από σειρά δοκιμασιών, που ήταν τακτικές επίθεσης, άμυνας… Είχαμε εντολή να “φάμε” τον Φυσσα, όπου τον βρούμε», κατέθεσε ένας εκ των δύο μαρτύρων.

Από τη μεριά του ο έτερος μάρτυρας υποστήριξε ότι «υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες… Σε μία επίθεση ήταν παρόντες άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά γελούσαν».

Εν τω μεταξύ, μία σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο ύστερα από έρευνα στο σπίτι της Ουρανίας Μιχαλολιάκου στους Αμπελόκηπους, καθώς και σε διαμέρισμα στο Βύρωνα όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων όπλα και μαχαίρια.

Εξάλλου, σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο η Θέμις Σκορδέλη, ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και υποψήφια στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, κατηγορούμενη για ρατσιστική επίθεση κατά μεταναστών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Σήμερα εξάλλου απολογείται κι ο «πυρηνάρχης» της οργάνωσης στο Πέραμα για τη δολοφονική επίθεση με καδρόνια που είχαν απολήξεις με καρφιά (!) κατά αφισοκολλητών του ΚΚΕ, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας για το φόβο επεισοδίων από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα τελεστεί στις 11.00 π.μ. της Δευτέρας ο αγιασμός στη Βουλή.

Στα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να επεξεργαστεί η Ολομέλεια, περιλαμβάνεται και σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.

Τέλος, την ανέγερση μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του ενοποιημένου δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ενώ θα δοθεί το όνομά του στην οδό που σημειώθηκε η μοιραία συμπλοκή είτε σε πλατεία κοντά στην οικία του.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x