Κώστας Νικολακόπουλος

Μας διέφυγε κάτι για Ντουρμάζ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για ένα λάθος που έχει γίνει στην περίπτωση του Ντουρμάζ.

• Δεν μπορώ να ξέρω εγώ, αν ο Ντουρμάζ αναγεννηθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν και βοηθήσει πραγματικά τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Βλέπω κι εγώ, όπως κι όλοι μας, ότι το παιδί με το που έφυγε ο Μίτσελ εμφανίζει ένα διαφορετικό, προς το καλύτερο, πρόσωπο. Κι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα.

• Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι μας είχαμε ξεχάσει κάτι. Μας είχε διαφύγει ότι ο παίκτης αυτός, που δεν είναι ούτε 26 ετών, αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Σουηδίας εδώ κι ένα ολόκληρο χρόνο…

• Η Σουηδία σε όλο το 2014 έδωσε εννιά παιχνίδια, επίσημα και φιλικά. Ο Ντουρμάζ λοιπόν έπαιξε και στα εννιά! Και στα πέντε φιλικά και στα τέσσερα επίσημα (για τα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ). Μάλιστα στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια ο Ντουρμάζ ήταν σε όλα βασικός, διαδοχικά με Αυστρία, Ρωσία, Λίχτενσταίν και Μαυροβούνιο.

• Έτσι, αυτή την στιγμή ο Ντουρμάζ έχει 23 συμμετοχές με την Σουηδία. Και η Σουηδία δεν είναι καμία εθνική ομάδα της πλάκας. Είναι ο Ιμπραίμοβιτς, ο Ίζακσον, ο Κάλστρομ, ο Λάρσον κι ακόμη πάρα πολλοί παίκτες που παίζουν στην Αγγλία, στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Τουρκία.

• Σίγουρα κι ο ίδιος ο Ντουρμάζ δεν έχει προσπαθήσει τόσο πολύ σε αυτό το ξεκίνημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό-έχει κι αυτός τις ευθύνες του, και δεν είναι μικρές. Ίσως, όμως, ίσως ξαναλέω, να φταίει κι ότι καταλάβαινε πως δεν τον πίστευε ο προηγούμενος προπονητής. Κι αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, πρέπει να δεχθούμε ότι ο Μίτσελ του το έδειχνε και με το…παραπάνω ότι δεν τον πίστευε.

• Αρκεί να σκεφθούμε ότι δεν τον έβαλε τον Ντουρμάζ ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ (πλην μίας συμμετοχής ως αλλαγής στη Μάλμε), ότι δεν του έδωσε ούτε λεπτό συμμετοχής στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ κι ότι δεν τον έβαλε βασικό καν στα πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα παιχνίδια (σε Περιστέρι, Τρίπολη).

• Κι ότι τέλος πάντων από τις 20 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα, δηλαδή για ένα τετράμηνο, ο Σουηδός διεθνής έχει παίξει βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος μόλις μία φορά, τέλη Οκτώβρη, με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x