Κώστας Νικολακόπουλος

Μας καράφλιασε!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος λυπάται που ασχολείται στο sport-fm.gr με τη διαιτησία μετά από ένα 5-0…

• Τελικά αποδείχθηκε…προφητικός ο τίτλος της χθεσινής στήλης, «μην τον φοβάστε τον Μήτρογλου». Όχι ότι έπρεπε να ήσουν…προφήτης για να το «έβλεπες».

• Τέλος πάντων, εγώ ειλικρινά λυπάμαι για τη διαιτησία ενός αγώνα που έληξε 5-0. Εντάξει, καινούργιος είναι ο ρέφερι Τοπούζης, αλλά πραγματικά πάρα πολλές φορές μου έδινε την εντύπωση ότι δεν ήξερε το παιδί τι σφύριζε! Επαναλαμβάνω σε ένα παιχνίδι που ήταν μονότερμα σχεδόν σε όλη του τη διάρκεια. Και με το 90% των λανθασμένων υποδείξεών του εις βάρος του Ολυμπιακού.

• Ο Σαβιόλα δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ την στιγμή που σπρώχτηκε στο πέναλτι (15’); Άρα, αποβολή του Λαμπρόπουλου. Δεν έγινε διπλό πέναλτι σε Μανωλά και Σιόβα, με κεφαλοκλειδώματα και γκρεμίσματα στο 34; Αλλά αυτά τα αφήνω. Η ψυχολογία ενός αγώνα λέει ότι δεν πρέπει να αφήνεις τόσο γρήγορα μία ομάδα με δέκα παίκτες. Και τέτοια πέναλτι σαν αυτό σε Μανωλά και Σιόβα γίνονται σε στημένες φάσεις κι οι διαιτητές σπάνια τα δίνουν. Ο Τοπούζης, βέβαια, υπέδειξε επιθετικό φάουλ και μας καράφλιασε, αλλά τέλος πάντων.

• Όμως, όλα τα άλλα; Από πού κι ως που κίτρινη στον Σάμαρη από το 21; Για ψύλλου πήδημα βάζεις τον κόφτη να είναι με κάρτα από τα μισά του ημιχρόνου;

• Από πού κι ως που δεν βγάζει κίτρινη στον Μαχαίρα για το πολύ άσχημο μαρκάρισμα στον Κάμπελ στο 47’; Όπως νωρίτερα άξιζε μία κίτρινη κι ο Σαλίνο.

• Γιατί δεν αποβάλλει στο 66΄τον Κονέ, που έκανε «δολοφονικό» τάκλιν στον Σάμαρη;

• Στο 75’ τιμωρεί τον Ολυμπιακό κόβοντας επίθεση του Βάϊς, σφυρίζοντας φάουλ που έγινε νωρίτερα; Τη λέξη πλεονέκτημα την έχει ακουστά;

• Κι όχι ότι οι επόπτες πήγαν πίσω. Ο Γουργιώτης υπέδειξε οφσάϊντ σε μεγάλη ευκαιρία το Μανωλά, που καλύπτονταν. Τέλος πάντων, ήταν μία δύσκολη φάση. Αλλά ο β΄ βοηθός, ο Δημητριάδης από πού κι ως που δεν είδε στο 78’ το οφσάϊντ του Γιάντση; Τι προκλήθηκε στη συνέχεια της φάσης; Ο Μανιάτης πήγε να διώξει την μπάλα και πρέπει να βρήκε και το πόδι του Γιάντση, που διαμαρτυρήθηκε έτσι για πέναλτι.

• Συγνώμη, αλλά όταν σε ένα 5-0 ο διαιτητής κι οι βοηθοί έχουν εννιά λάθος αποφάσεις, δεν κάνουμε δουλειά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x