Stoiximan Super League

Μάθε παιδί μου… πέναλτι!

Μεγάλη ευκαιρία να φύγει με τη νίκη από τη Ριζούπολη έχασε η Βέροια. Ο Καλτσάς δεν σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και το ματς με τον Απόλλωνα «κλείδωσε» στο 0-0.

Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το παιχνίδι στη Ριζούπολη ανάμεσα στον Απόλλωνα και τη Βέροια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη καθώς ο Καλτσάς δεν μπόρεσε να νίκησει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα από το σημείο του πέναλτι.

Στη συνέχεια καμία ομάδα δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική για την αντίπαλη εστία και έτσι το τελικό 0-0 ήταν λογικό να έρθει.

Πώς έπαιξαν…
Ο Απόλλωνας παρατάχθηκε με τον Γκόμες κάτω από την εστία, τους Αργυρόπουλο, Διαμαντή, Άλβαρες και Παπαζαχαρία στην άμυνα. Ρόλο αμυντικού χαφ είχαν οι Καμαρά και Κόρμπος. Με τους Γκουέλα, Τσιλιγκίρη και Μίνγκα μπροστά τους. Ο Φαρινόλα στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά η Βέροια είχε κάτω από την εστία τον Λόπες. Στην άμυνα τους Γεωργιάδη, Ορέστςες, Σισοκό και Αμαραντίδη. Οι Μπάρμπας Σιόντης ήταν μπροστά τους σε ρόλο αμυντικών χαφ. Τέλος οι Μπαργκάν, Όστοϊτς και Καλτσάς πίσω από τον Μπεν.

Το παιχνίδι
Δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και πολλές χαμένες πάσες ήταν τα κύρια στοιχεία των πρώτων λεπτών. Ο Απόλλωνας ήθελε να κερδίσει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η πίεση των παικτών της Βέροιας δεν του επέτρεπε να οργανώσει το παιχνίδι του και να φτάσει με αξιώσεις στην εστία των φιλοξενούμενων.

Από την άλλη πλευρά η Βέροια, βασιζόμενη στο πρέσινγκ αυτό προσπαθούσε να βγει γρήγορα στην επίθεση. Η πρώτη φορά που το κατάφερε ήταν το 9ο λεπτό όταν ο Μπεν βρέθηκε σε καλή θέση, έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει, έφτασε μια-δύο φορές στην εστία της Βέροιας αλλά οι επιθέσεις αυτές πέρασαν… αναίμακτα για τους φιλοξενούμενους.

Αντίθετα, οι παίκτες της Βέροιας με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Στο 23ο λεπτό η Βέροια κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή στον Μπεν.

Ο Καλτσάς το εκτέλεσε αλλά ο Γκόμες απέκρουσε, στερώντας την ευκαιρία από την Βέροια να ανοίξει το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες δεν έφταναν με αξιώσεις στις αντίπαλες εστίες.

Ο Απόλλωνας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έδειχνε ότι θέλει να σκοράρει αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο για να δημιουργήσει τη μεγάλη απειλή προς την εστία της Βέροιας.

Η καλύτερη στιγμή του Απόλλωνα ήρθε στην αρχή του δευτέρου μέρους όταν ο Φαρινόλα έστρωσε στον Καμαρά. Αυτός έκανε το σουτ του οποίου χτύπησε στο δοκάρι.

Αντίθετα την καλύτερη ευκαιρία την έχασε η Βέροια, με τον Μπεν στο 68ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας ήταν εξουδετερωμένος, η μπάλα έφτασε στον άσο της φιλοξενούμενης ομάδας, αυτός έπιασε το σουτ αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν στη γραμμή.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Φελίπε Γκόμες, Αργυρόπουλος (74' Βέρτζος), Παπαζαχαρίας (58' Έγκον), Άλβαρες, Διαμάντης, Κόρμπος, Καμαρά, Γκουέλα, Τσιλιγκίρης (46' Δεληζήσης), Μίνγκας, Φαρινόλα

Βέροια (Γαϊτάνος): Λόπεζ, Μπεν (89' Παυλίδης), Γεωργιάδης, Σιόντης (87' Αποστολόπουλος), Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Σισοκό, Καλτσάς (70' Μρντάκοβιτς), Ορέστες, Μπαργκάν, Όστοιτς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x