Stoiximan Super League

Μάθημα, ενόψει της συνέχειας…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την «τεσσάρα» του Παναθηναϊκού από την άσημη Λέχια Γκντανσκ, προϊόν της κακής αντίδρασης, μετά την αποβολή.

Του Διονύση Δεσύλλα

Να τα βάφει μαύρα ο Παναθηναϊκός για το «βαρύ» 4-0 από κάποια Λέχια Γκντανσκ, στο δεύτερο φιλικό τεστ, ενόψει της νέας σεζόν; Όχι, είναι η απάντηση. Να προβληματίζεται για την πολύ κακή νοοτροπία και «ερασιτεχνική», αν θέλετε, αντίδραση, μετά την αποβολή του Νίκου Καρέλη; Ναι, και μάλιστα πολύ. Διότι, όταν είσαι μια μεγάλη ομάδα, στην οποία φέτος θα υπάρχουν και περισσότερες απαιτήσεις, τέτοιες «ανορθογραφίες» θα πρέπει όχι απλά να τις διορθώνεις, αλλά να τις σβήνεις.

Τι είδαμε, λοιπόν, από τον Παναθηναϊκό στην εν λόγω αναμέτρηση. Δυο πρόσωπα, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Οι «πράσινοι» μέχρι και το 64’ (σ.σ. πριν, δηλαδή, αποβληθεί ο Καρέλης), παρουσίασαν μια σοβαρή εικόνα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Με τον Γιάννη Αναστασίου να παρατάσσει ξανά μια ομάδα σε σύστημα 4-4-2 με ρόμβο και τον Πέτριτς, πίσω από το επιθετικό δίδυμο, το «τριφύλλι» είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, γρήγορο ποδόσφαιρο, και κατά διαστήματα σωστή επιθετική ανάπτυξη. Μελανό σημείο, η έλλειψη ευκαιριών (σ.σ. μόλις δυο), αλλά και κάποια αμυντικά λάθη, που έδιναν την ευκαιρία στους Πολωνούς να… ξεθαρρεύουν.

Η εικόνα ήταν τέτοια που αν μπορούσε να προβλέψει κάποιος ποια ομάδα θα σκοράρει, τότε θα πόνταρε τα λεφτά του στον Παναθηναϊκό.

Μετά την αποβολή, όμως, το… χάος! Ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, με μηδενικές αντιδράσεις, στα απολύτως απαραίτητα που έκαναν οι Πολωνοί και μια άμυνα που θύμιζε… παιδική χαρά. Τα τέσσερα γκολ, μέσα σε διάστημα 12 λεπτών, μαρτυρούν το παραπάνω. Και μάλιστα, γκολ εύκολα, δίχως να γίνει κάτι το εξεζητημένο από τους ποδοσφαιριστές της Λέχια.

Το τελευταίο 25λεπτο πρέπει να γίνει μάθημα για τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου. Μην ξεχνάμε ότι τα προκριματικά πλησιάζουν και τέτοιου τύπου αντιδράσεις, μόνο καταστροφή θα φέρουν για το «τριφύλλι». Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους πώς να δουλέψει σ’ αυτό το κομμάτι και τι να διορθώσει. Τα υπόλοιπα, εν καιρώ, μαζί, φυσικά, με τις μεταγραφικές προσθήκες που έρχονται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x