Επικαιρότητα

Με 229 «ναι» πέρασε η συμφωνία, 38 απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε μία συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η συμφωνία της Κυβέρνησης με τους εταίρους ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο. Βαριές απώλειες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με 229 «Ναι», 64 «Όχι» και 6 «παρών» υπερψηφίστηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης τα μέτρα για τη συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς συνολικά 32 βουλευτές ψήφισαν «Όχι», έξι βουλευτές ψήφισαν «παρών» και υπήρχε και μία απουσία.

Οχι: Κυρίτση, Κωνσταντοπουλου , Βαρουφακης, Βαλαβάνη, Στρατούλης , Κοδέλας, Ησυχος, Σωτηριου, Ζαχαρια, Χατζηλάμπρου, Σταθάς, Σκούμα, Κώτσιος, Λαπαβίτσα, Κριτσωτάκη, Χαραλαμπιδου, Γαίτάνη, Αμανατίδου, Διαμαντόπουλος. Ιωαννίδης, Μακρή, Ζερδελής, Πετράκος, Ψαρέα, Λεωτσάκος, Λαφαζάνης, Ζάνας, Κυριακάκης

Παρών: Κατριβάνου, Καραγιαννίδης, Μιχαλάκης, Διώτη, Λέβα

Απουσα: Τζανάκα

Με το "ναι" τάχθηκαν χωρίς απώλειες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.

Κορυφαίος υπουργός έλεγε αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει, ενώ οι απώλειες που καταγράφηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέσα στο νούμερο των 30 έως 40 που αναμενόταν.

Πλέον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, με πρώτη τον ανασχηματισμό που όλα δείχνουν ότι θα γίνει την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x