Επικαιρότητα

Με ασφαλιστικά μέτρα απειλεί ο δήμαρχος Χίου τον Μουζάλα για τη ΒΙΑΛ

Ο Δήμος του νησιού αντιτίθεται στα σχέδια για επέκταση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙΑΛ.

Με ασφαλιστικά μέτρα απειλεί ο δήμαρχος Χίου Μιχάλης Βουρνούς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εάν προχωρήσουν οι εργασίες επέκτασης του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της ΒΙΑΛ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Βουρνούς χαρακτήρισε την πιθανή κατάθεση ασφαλιστικών «συνέχεια των νομικών μέτρων που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο».

Ο Δήμος Χίου παράλληλα αποφάσισε να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου την ερχόμενη Τρίτη έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.

Κύριο αίτημα της κινητοποίησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ θα εκφραστεί και αντίθεση με την έως τώρα ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Όπως μάλιστα είπε ο κ. Βουρνούς, ζητήθηκε και η συνδρομή της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και οι Χιώτες κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x