Βόλεϊ

Με διαφορετική «ταχύτητα»

Με την αναμέτρηση μεταξύ της Κηφισιάς και της Λαμίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή η πέμπτη αγωνιστική της Volleyleague στις 19:00.

Η Κηφισιά, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ορεστιάδα, μετράει τρεις σερί νίκες στη συνέχεια κόντρα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Φοίνικα και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο στην έδρα της. Ο Κώστας Αρσενιάδης δεν υπολογίζει στον Γιάννη Μαντέκα, αφού ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί.

Ο Έλληνας τεχνικός θεωρεί πως η Λαμία θα παίξει ελεύθερα και έχει ζητήσει από τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν την αντίπαλο. «Η Λαμία, μετά από τέσσερις ήττες, θέλει απεγνωσμένα βαθμούς και θα παίξει ελεύθερα και, ίσως, ρισκάρει για να πάρει τη νίκη. Μας περιμένει δύσκολος αγώνας. Δεν γνωρίζω εάν θα αγωνιστεί με τη Λαμία ο Γκιμαράες, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Όποια ομάδα είναι σοβαρή και σταθερή θα μπορέσει να σταθεί σε "βάθος" χρόνου μέσα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα μου από αγώνα σε αγώνα παρουσιάζεται καλύτερη, αλλά κάθε φορά δίνουμε εξετάσεις. Ο αγώνας γίνεται Κυριακή και είναι ευκαιρία για τους φίλους του βόλεϊ να δουν ένα ωραία αγώνα».

Η Λαμία είναι, μαζί με τον Άρη, οι μοναδικές ομάδες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και θέλει να κάνει νέα αρχή από το Ζηρίνειο. Το σοβαρό πρόβλημα για τον προπονητή της Λαμίας, Γιάννη Μέλκα, έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου Χούγκο Λεόν Γκιμαράες, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον αγώνα με την Ορεστιάδα και έχει ελάχιστες πιθανότητες να αγωνιστεί.

Ο Γιάννης Μέλκας δήλωσε πως: «Το είχαμε πει και από την αρχή του πρωταθλήματος πως όλα τα παιχνίδια για μας είναι δύσκολα και, ειδικά, αυτά που είναι εκτός έδρας με αντιπάλους που έχουν καλές και "δεμένες" ομάδες, με καλή χημεία. Η Κηφισιά είναι μία "δεμένη" ομάδα, έχει παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια μαζί και αυτές είναι οι ομάδες που αποδίδουν καλό βόλεϊ. Εμείς προσπαθούμε μέσα στα προβλήματά μας να κάνουμε τις προπονήσεις μας, να παίξουμε χωρίς άγχος.

Έχει σημασία να παίζουμε χωρίς πίεση και άγχος. Στα προηγούμενα παιχνίδια, μας επηρέασε το άγχος για το αποτέλεσμα. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα έχουμε τον Χούγκο, πάει καλά το πρόβλημα που έχει, αλλά θα προσπαθήσουμε με άλλα σχήματα να αντισταθούμε».

Ο Ηρακλής Παπαδόπουλος, που θα βρει αντιπάλους τους πρώην συμπαίκτες του στην ΑΕΚ, Γιάννη Ρουμελιωτάκη και Γιάννη Μαντέκα, είπε πως: «Πάμε για τη νίκη. Ξέρουμε ότι έχουμε απέναντί μας ένα πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο και ελπίζω να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η Κηφισιά το έχει αποδείξει, άλλωστε, πέρυσι και φέτος κάνει πολύ δυνατό ξεκίνημα και παίζει πολύ καλά. Κοιτάμε τον εαυτό μας και θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα πολλά λάθη και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να βγάλουμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο».

Σε 14 αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν για τη Volleyleague, η Λαμία προηγείται με 8-6 στις νίκες, ενώ η Λαμία έχει να νικήσει στο Ζηρίνειο από τις 3 Οκτωβρίου 2010. Η Κηφισιά κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο και στους δύο αγώνες που έγιναν τη σεζόν 2013-14.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x