Επικαιρότητα

Με ειρωνείες η απάντηση Μαξίμου σε Τόμσεν: Γράψε κανένα μπλογκ

Οι ίδιες πηγές κατέληγαν σαρκαστικά παροτρύνοντας τον κ.Τόσμεν: “Να συνεχίσει τις προβλέψεις. Να γράψει ένα μπλογκ”.

Με σαρκασμό και ειρωνείες απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι στη δήλωση Τόμσεν ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα μειωθεί στα προ Μνημονίου επίπεδα σε ...21 χρόνια.

«Ο Τόμσεν πέφτει πάντα μέσα στις προβλέψεις του”, έλεγαν κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζοντας ότι το στέλεχος του ΔΝΤ «έλεγε για ανάπτυξη 2,1% και είχαμε ύφεση 7,1%. Για το 2016 μιλούσε για έλλειμμα και ύφεση και υπάρχει υπεραπόδοση και θετική ανάπτυξη».

Οι ίδιες πηγές κατέληγαν παροτρύνοντας τον κ.Τόσμεν: “Να συνεχίσει τις προβλέψεις. Να γράψει ένα μπλογκ”.

Βόμβα Τόμσεν: Για 21 χρόνια η ανεργία σε υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα

Μια μικρή πρόγευση για τις πολυαναμενόμενες εκθέσεις του ΔΝΤ για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και του χρέους έδωσε ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής ρου Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση ενός βιβλίου στην Ουάσιγκτον, ο κ. Τόμσεν προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειώσει τα ποσοστά της ανεργίας σε επίπεδα προ κρίσης.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης, ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι έχει πάρει μέρος σε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup, τόνισε ότι η ευρωζώνη έχει κάνει πρόοδο και στην αρχιτεκτονική της και στις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτείται επεκτατική νομισματική πολιτική, ένα σχέδιο τύπου Γιούνκερ για την οικονομία, ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης και κυρίως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το κυρίαρχο πρόβληαμ της Ευρώπης είναι ότι έχει νομισματική ένωση χωρίς να έχει πετύχει την πολιτική ένωση.

Η δήλωση Τόμσεν έρχεται λίγες μέρες πριν εισαχθούν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ προς συζήτηση οι δύο ξεχωριστές εκθέσεις για την Ελλάδα.

Η πρώτη έκθεση θα είναι μια επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας από την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης που είχε δημοσιευθεί προ τριμήνου το ΔΝΤ θεωρεί επιβεβλημένη τη μείωση των σημερινών συντάξεων, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου. Τις ίδιες θέσεις εξέφρασε επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα και ο Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος μάλιστα αποσύνδεσε αυτές τις παρεμβάσεις με τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x