Ελλάδα

Μπαρτζώκας: «Με ενόχλησε η αμφισβήτηση»

Ενοχλημένος από την κριτική που δέχτηκε από το κοουτσάρισμά του μέχρι και για την εμφάνισή του δηλώνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». «Τώρα γελάω», τονίζει.

Αμφισβητήθηκε πολύ από την αρχή της σεζόν, από τις αγωνιστικές του επιλογές μέχρι και το παρουσιαστικό του. Όμως η κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό πέρα από το μεγαλύτερο παράσημο στην καριέρα του αποτελεί και την απάντηση στους επικριτές του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» δεν κρύβει πως ενοχλήθηκε από την κριτική που συχνά υπερέβη τα αμιγώς αγωνιστικά ζητήματα, αλλά αναφέρει πώς έμαθε να μη δίνει σημασία και πλέον γελάει με όσα λέγονται.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη, το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού και του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για:

-την κριτική που δέχτηκε όταν διαδέχτηκε τον Ίβκοβιτς και τη παρέλαβε τη βαριά κληρονομιά του: «Όσοι το έλεγαν εννοούσαν την κληρονομιά του. Αυτό όμως είχε δύο όψεις. Από τη μια οι περισσότεροι άνθρωποι μέσα στην ομάδα ήταν πολύ πιο ήρεμοι μετά την περσινή δικαίωση. Από την άλλη επειδή ο τίτλος δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, η κριτική έφτασε σε ανεπίτρεπτο σημείο. Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στην ιστορία του κέρδισε τόσο άνετα την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και προχώρησε και στην Ευρωλίγκα. Αυτό τι σημαίνει; Είτε ότι οι προσδοκίες ήταν υψηλότερες, είτε ότι η κριτική ήταν άστοχη».

-πώς αντιμετώπισε την κριτική που δέχτηκε: «Με ενόχλησε η αμφισβήτηση που δέχτηκα. Διότι η κριτική δεν είχε σχέση μόνο με τη δουλειά μου. Ενόχλησε και η εμφάνισή μου. Κάποιοι έφτασαν να πουν πού βρήκα γυναίκα να με παντρευτεί. Μετά κατάλαβα, επειδή προσπάθησα να αναλύσω λίγο το θέμα για να το ξεπεράσω κιόλας, ότι οποιοσδήποτε υπερβαίνει λίγο το μέσο όρο δέχεται από την ελληνική κοινωνία το λιθοβολισμό, με σκοπό να ξαναπέσει στο επίπεδο που είναι όλοι οι άλλοι. Το βλέπουμε σε όλους τους χώρους».

-το αν αισθάνεται δικαιωμένος απέναντι στους επικριτές του: «Δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι δικαιωμένος. Νιώθω απίστευτη χαρά και ικανοποίηση. Αλλά δεν αισθάνθηκα ποτέ αουτσάιντερ. Αντίθετα, τα όσα γράφονταν εμένα με χαλύβδωναν».

-εκείνους που τον παρομοιάζουν με τον Mr Bean: «Στην αρχή προσπάθησα να δω λίγο τις εκφράσεις του και κάποιοι μορφασμοί που κάνω μπορεί να έχουν μια ομοιότητα. Βέβαια δεν έχει μεγάλη σχέση το πρόσωπό μου με το δικό του. Τώρα γελάω. Εδώ και τρεις μήνες έχω μάθει να μη δίνω σημασία».

-το αν περίμενε να ξαναπάρει ο Ολυμπιακός την Ευρωλίγκα: «Το καλοκαίρι όταν ανέλαβα δεν μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ πού θα είμαστε το Μάιο. Αυτό που ήθελα ήταν να ριχτώ με τα μούτρα στη δουλειά και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Αλλά σιγά-σιγά ήταν μια καθημερινή διεργασία που συνέχεια γιγαντωνόταν στο μυαλό μου, ακόμη και στις προπονήσεις, καθώς έβλεπα πως η ομάδα ανταποκρινόταν στα δύσκολα».

-το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού: «Δεν υπάρχει μυστικό. Αυτό που υπάρχει είναι η συνεκτικότητα των ανθρώπων. Άλλωστε ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει τα περισσότερα λεφτά στην Ευρώπη».

-το τι έχει ο Ολυμπιακός που δεν έχει ο Παναθηναϊκός: «Δεν νομίζω ότι λείπει κάτι από τον Παναθηναϊκό».

-τη συνεργασία του με τον Σπανούλη: «Δεν ήταν ποτέ αλήθεια αυτά που γράφτηκαν ότι ο Σπανούλης κι εγώ είχαμε πρόβλημα. Άλλωστε ο Σπανούλης δεν είναι βεντέτα. Γιατί η βεντέτα έχει απαξιωτική συμπεριφορά για τους γύρω του. Ο Σπανούλης δεν έχει τέτοια συμπεριφορά. Είναι ο πρώτος στον τομέα που δουλεύει και ωθεί ολόκληρη την ομάδα πάντα με κίνητρο για τη νίκη και με ελάχιστες ατομικές φιλοδοξίες».

-το θέμα του συμβολαίου του Σπανούλη: «Είναι εντελώς λάθος να ασχοληθούμε τώρα με αυτό το θέμα, με την έννοια ότι έχουμε μπροστά μας το ελληνικό πρωτάθλημα. Φυσικά και είναι τρελός κάποιος αν πιστεύει πως ο Ολυμπιακός δεν θέλει τον Σπανούλη».

-το λόγο που το ελληνικό μπάσκετ παραμένει ψηλά: «Το ελληνικό μπάσκετ πάει καλά γιατί έχει την τεχνογνωσία και φυσικά υπάρχει η ψυχή και το τσαγανό του Έλληνα. Ποιος αμφισβήτησε ότι οι Έλληνες μπορούν; Η Ελλάδα έχει αναδείξει εκπληκτικούς καλλιτέχνες, συνθέτες, ποιητές, συγγραφείς, νομπελίστες, αθλητές… Δεν υπάρχει τομέας όπου να μην υπάρχουν ικανοί Έλληνες. Στο μυαλό μου δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η ικανότητά μας να πετύχουμε πράγματα ως λαός».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x