Χάντμπολ

Με Γκέζτεπε στους «16» η ΑΕΚ

Δύσκολη κλήρωση απέναντι στην ισχυρή Τουρκική ομάδα

Δε χαμογέλασε η τύχη στην ΑΕΚ, καθώς κληρώθηκε για τους «16» του Τσάλεντζ Καπ Ανδρών με την Τουρκική Γκέζτεπε, την δυσκολότερη ομάδα ατό το 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

Η Γκέζτεπε έχει μπάτζετ που ξεπερνάει το 1,5 εκατ. ευρώ και μαζί με την Μπεσίκτας αποτελούν τις δύο μεγάλες δυνάμεις του πρωταθλήματος.

Το θετικό είναι ότι ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα 17-18 Φεβρουαρίου, αρκεί η Ένωση να έχει διαχειριστεί σωστά το πρώτο ματς στην Σμύρνη, στην καυτή έδρα των Τούρκων στις 10-11 του ίδιου μήνα.

Επίσης ένα ακόμα πλεονέκτημα για την ΑΕΚ θα μπορούσε να είναι οι δύο αναμετρήσεις της Γκέζτεπε με τον ΠΑΟΚ στους «32» του θεσμού, αφού πλέον είναι μια ομάδα γνώριμη και σαφέστατα το σκάουτινγκ μπορεί να γίνει πιο εύκολα.

Όπως πάντως φάνηκε στα δύο ματς με τον «Δικέφαλο» του Βορρά που έγιναν στη Σμύρνη, είναι μια ομάδα επικίνδυνη και με βάθος πάγκου. Στο πρώτο ματς νίκησε άνετα 35-26, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση, ενώ στο δεύτερο ματς ο ΠΑΟΚ νίκησε 29-28.

Η διοίκηση της Γκέζτεπε έχει επενδύσει αρκετά χρήματα στην ομάδα με μεταγραφές επτά ξένων παικτών, αρκετοί εκ των οποίων έχουν φορέσει τις φανέλες μεγάλων ομάδων.

Από τα κύρια όπλα της ξεχωρίζουν ο 27χρονος Τυνήσιος πίβοτ – ύψους 1,97μ. – Μαρουάν Σουιρέφ, ο έμπειρος 31χρονος δίμετρος Λευκορώσος δεξιόχειρας περιφερειακός Ντμίτρι Τσισταμπεγέου, ο 31χρονος Κροάτης περιφερειακός Γιάνκο Κέβιτς, ο 30χρονος Ουκρανός αριστερός εξτρέμ Μιχάιλο Κριβτσίοκοφ, ο 32χρονος περιφερειακός από το Μαυροβούνιο Μίρκιο Μιλάσεβιτς που έχει φορέσει τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, της Βοϊβοντίνα αλλά και της Βέζπρεμ και ο 33χρονος Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς με θητεία σε Παρτίζαν, Παρί, Μέταλουργκ, Γκούμπερσμπαχ και Γκόρενιε.

Τα ζευγάρια των «16»
Ραμπότνικ (ΠΓΔΜ) – Φίλινγκεν (Νορβηγία)
Ποβάσκα Μπίστριτσα (Σλοβακία) – Μαδέιρα (Πορτογαλία)
Βεστμανάεγιαρ (Ισλανδία) – Χάσρον (Ισραήλ)
Βίκτορ- Ντινάμο (Ρωσία) – Ρεντ Μπόις (Λουξεμβούργο)
Μόσταρ (Βοσνία) – Κράσνονταρ (Ρωσία)
Πoτάισα Τούρντα (Ρουμανία) – Βίσε (Βέλγιο)
Γκέζτεπε (Τουρκία) – ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
Ζαπορόζιε (Ουκρανία) – Μπέρχεμ (Λουξεμβούργο)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x