Κώστας Μιαούλης

Με Μπέντο στα εκτός έδρας θα δεινοπαθήσει ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί γιατί με τον Πορτογάλο, με βάση αυτά που είδαμε και στα δύο πρώτα εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού, προβλέπει μεγάλα καρδιοχτύπια και γκέλες.

Μετά τη νίκη με τον Ηρακλή, είχα κάνει μια κουβέντα στο ραδιοφωνικό αέρα και είχα επισημάνει πως ο Ολυμπιακός με τον συγκεκριμένο προπονητή, θα περνάει δύσκολες στιγμές στα εκτός έδρας παιχνίδια του, υπό την έννοια πως οι νίκες του, ακόμα και όταν θα έρχονται, αυτό θα συμβαίνει με οριακό τρόπο. Ο Μπέντο γλίτωσε με τον Ηρακλή, γιατί ο αντίπαλος απλά δεν είχε να δώσει τίποτε στο δεύτερο μέρος, από άποψη δυνάμεων. Σήμερα ο Πορτογάλος απέναντι σε έναν προπονητή που ξέρει να παίρνει μεγάλες νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό την πάτησε σαν πρωτάρης.

Όπως και οι άλλοι δύο μεγάλοι που έπαιξαν αυτή την αγωνιστική, πέταξε το πρώτο ημίχρονο. Αυτό συνέβη γιατί ναι μεν πήγε να χτυπήσει το ματς με δύο επιθετικούς και να το καθαρίσει από την αρχή. Έλα όμως που η μπάλα στους δύο φορ που είχε βάλει δεν θα έφτανε ούτε με...αίτηση έτσι όπως προσπαθούσε ν’ αναπτυχθεί ο Ολυμπιακός. Ο Άγγελος όσο πλησίαζαν τα τελευταία στάδια του αγώνα δεν γύρισε την ομάδα πίσω. Η Λάρισα ευκαιρίες μεγάλες μπορεί να μην έκανε, αλλά κρατούσε με στημένα την μπάλα και με τα δυνατά πλάγια του Κόντορ. Όπως συμβαίνει συνήθως όταν ένα ματς είναι 0-0, μόνο από μία απίθανη φάση, έστω κι από εκτέλεση πλαγίου με δύναμη στην περιοχή (πιο σπάνια) μπορεί να έρθει το ένα και μοναδικό γκολ.

Με γενναιότητα έβγαλε την ομάδα του μπροστά και ήταν η ΑΕΛ η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της. Έμεινε ψύχραιμος γιατί κράτησε τις αλλαγές του για να τις ρίξει προς το τέλος. Από την άλλη ο Μπέντο έριξε μέσα Φορτούνη στην άκρη, πήγε τον Σεμπά αριστερό μπακ. Αλλά τον Φορτούνη όχι δεκάρι, αλλά θεωρητικά αριστερά, με τον Τρικαλινό άσο να έρχεται προς τα μέσα. O Ολυμπιακός έβρισκε τα άκρα μπλοκαρισμένα και αντί να παίξει από τον άξονα, επέμενε από εκεί μοιραία, από τη στιγμή που δεν είχε μέσα έναν πλέι-μέικερ.

Ο Μπέντο δηλαδή αντί να διορθώσει το σφάλμα του και να γυρίσει σε 4-2-3-1, επέμεινε στο σφάλμα και έχασε. Ο Ολυμπιακός δεν δείχνει τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο στάδιο του πρωταθλήματος, να έχει τη δυναμική που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια εκτός Λεκανοπεδίου και θεωρώ πως ο Πορτογάλος έχει πολλά ακόμα πράγματα να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του ως προς τις επιλογές. Όσο για την άμυνα, με τον Ντα Κόστα και τον Βιάνα να έχουν τόσα προβλήματα σήμερα, αναρωτιέμαι τι μπορεί να γίνει αν βρουν μια ομάδα που θα παίζουν ποιοτικότεροι επιθετικοί.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτόχειρας για άλλους λόγους σήμερα. Πέταξε κι εκείνος ένα ημίχρονο, αφού δεν μπήκε με τον τρόπο που μας έχει συνηθίσει στους αγώνες της Τούμπας. Αυτό που συμβαίνει στο δεύτερο μέρος με τον Γκάρι Ροντρίγκες περνάει στη σφαίρα του...μεταφυσικού. Όχι πως είναι ο δεινός σκόρερ, αλλά ο ακραίος του ΠΑΟΚ έχασε ένα τσουβάλι γκολ. Η αλλαγή του Ίβιτς με τον Πέλκα έπιασε, αλλά τι να σου κάνει ο προπονητής, όταν οι παίκτες δεν την βάζουν με τίποτα. Μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα μπορεί ν’ ανοίξει πάλι η κουβέντα για τον σέντερ-φορ.

Κλείνω το κείμενο με ΑΕΚ. Όταν τόνιζα πόσο σημαντικό είναι το ματς με τον Ηρακλή, δεν είχα απαραίτητα στο μυαλό μου γκέλα του Ολυμπιακού στη Λάρισα. Όμως τώρα η ανάγκη για νίκη είναι ακόμα μεγαλύτερη. Στην πραγματικότητα η ΑΕΚ με νίκη θα πάει με αέρα τριών πόντων να παίξει στο Φάληρο. Αυτό σημαίνει πως το πρέπει δεν θα είναι στη δική της πλευρά και το άγχος για τους «ερυθρόλευκους» την επόμενη εβδομάδα θα είναι τεράστιο. Πλέον δεν συζητάμε για έναν Ολυμπιακό με «μπαρουτοκαπνισμένους» παίκτες που ήξεραν ν’ αντιδρούν σε δύσκολες καταστάσεις. Μιλάμε για έναν Ολυμπιακό που θα πάει για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια να παίξει ντέρμπι, ενώ είναι πίσω στον βαθμολογικό πίνακα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x