Κώστας Μιαούλης

Με νοοτροπία της πλάκας, ένα βήμα μπρος και δύο πίσω θα κάνει η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το πόσο έχουν ελαφρύνει τη φανέλα της ΑΕΚ ορισμένοι ποδοσφαιριστές και για τη διοίκηση που εξακολουθεί να μοιάζει ανήμπορη ν’ αντιδράσει.

Για πρώτη φορά φέτος, έτυχε λόγω υποχρέωσης να μην μπορέσω να παρακολουθήσω αναμέτρηση της ΑΕΚ. Προφανώς δεν έχασα τίποτε σπουδαίο που δεν το είδα και αρκέστηκα στην ενημέρωση από την ραδιοφωνική περιγραφή του Γιώργου Τσακίρη στο β’ μέρος. Αν σταθώ στα σχόλια που άκουσα από συναδέλφους, αλλά και από τα σχόλια που διαβάζω στο διαδίκτυο, εκείνο που έχει εξοργίσει κι έχει βγάλει εκτός εαυτού, αρκετούς φίλους της «Ένωσης» είναι η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών. Δυστυχώς ανάμεσα σε αυτούς και ορισμένων που θεωρούνται κολώνες της ομάδας και θεωρητικά θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Προφανώς όλα τα προβλήματα ξεκινάνε από τη νοοτροπία της ομάδας. Συγκεκριμένα των ποδοσφαιριστών που την συνθέτουν ή ορισμένων εξ’ αυτών. Η διοίκηση, αλλά και ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό υπήρξαν ανεκτικοί με πολλά καμώματα, από την ώρα που η ομάδα βρισκόταν στην Γ’ Εθνική. Δυστυχώς η διοίκηση δεν έχει υπάρξει όσο αυστηρή θα έπρεπε και ο Μελισσανίδης έκανε μία επίσκεψη πολύ καθυστερημένα και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτή τη χρονιά που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναφέρομαι και σε προηγούμενα έτη, όταν το νερό έπρεπε να έχει μπει στο αυλάκι από άποψη πειθαρχίας και εξηγήσεων ανάμεσα στην πλευρά των παικτών και της διοίκησης.

Πλέον οδηγούμαι σε ένα συμπέρασμα που είναι μονόδρομος. Αυτό δεν αφορά την αγωνιστική αξία των ποδοσφαιριστών, διότι πιθανότατα και με καλύτερους παίκτες, αν η νοοτροπία που διέπει την ομάδα, είναι πως δεν τρέχει τίποτε να έρχεσαι ισοπαλία με την Αναγέννηση Καρδίτσας και την Λαμία, τότε οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής και αν έρθει να παίξει στο σύλλογο, ακόμα και αν ξεκινήσει με τις καλύτερες προθέσεις, θα τα γράψει όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Δεν μπορείς να μην πονάς, ενώ είσαι ηγέτης αυτής της ομάδας και να έχεις γίνει ακατάδεχτος ή να εκνευρίζεσαι και να έχεις όμως και τουπέ. Δεν μπορείς να αξιώνεις να πάρεις τη θέση του βασικού δεξιού μπακ της ΑΕΚ και να σε κάνουν...άλογο από την πλευρά σου. Δεν μπορείς να έρχεσαι για καλύτερος του Ντίντακ και να σε κάνει μία...χόρτα ο Βασιλόγιαννης. Δεν μπορείς να είσαι τόσο ανούσιος σε ένα ματς χαμηλού επιπέδου, όταν έχεις έρθει σε μία ομάδα για να κάνεις την διαφορά.

Αυτή η ομάδα, που δυστυχώς κάνει ένα βήμα μπρος στο ένα ματς και στο άλλο δύο βήματα πίσω, δεν πάσχει από προπονητή. Πάσχει από διοίκηση. Δυστυχώς δεν μπορώ να συμφωνήσω με τη νοοτροπία, πως δεν τρέχει τίποτε επειδή η ΑΕΚ κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλο, όταν έχεις φέρει ισοπαλία με την Καρδίτσα που έφαγε έξι από την Κασσιόπη και όταν δεν μπορείς να κάνει ούτε μια αξιόλογη φάση με αντίπαλο την Λαμία.

Επειδή παίζει και το σενάριο πως ορισμένοι είναι δυσαρεστημένοι από τις εισηγήσεις του προπονητή για τις αποχωρήσεις, τότε ίσως θα έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να ρωτάει ο Μελισσανίδης τους ποδοσφαιριστές ποιόν θέλουν για προπονητή κάθε εβδομάδα. Αν είναι να φτάσουμε σε τέτοια σημεία, τότε καμία μεταγραφή και κανένας οικονομικός ή ποδοσφαιρικός Μεσσίας δεν πρόκειται να σώσει αυτή την ομάδα από την μετριότητα. Η ΑΕΚ πάσχει σοβαρά από μία νοοτροπία ωχαδερφισμού σε πολλά επίπεδα και αυτή αποτελεί το σοβαρότερο εμπόδιο της για να πετάξει ψηλά.

Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης με την αγωνιστική συμπεριφορά τους, σε μία περίοδο που στο ΟΑΚΑ παίζουν μεταξύ συγγενών και φίλων, δυστυχώς δείχνουν πως δεν σέβονται ούτε εκείνους που περιμένουν καρτερικά πότε η ομάδα θα παίξει στην πόλη τους ή κάπου κοντά για να πάνε να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Έτσι μετά την Καρδίτσα, οι παίκτες της ΑΕΚ πρόσφεραν απλόχερα ένα ξεγυρισμένο...ξενέρωμα και σε όσους πήγαν να τους δουν στη Λαμία. Δυστυχώς παίκτες με τέτοια νοοτροπία το μόνο που κάνουν είναι ν’ αφαιρούν βάρος από τη φανέλα της ομάδας. Αν υπάρχει διοίκηση, αύριο κάποιοι πρέπει ήδη να ετοιμάζονται να τα μαζεύουν από τα Σπάτα. Παίκτες με νοοτροπία της πλάκας, δεν έχουν δικαίωμα να εγκαλούν τον κόσμο επειδή δεν πάει στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x