Επικαιρότητα

Με όγκο στον εγκέφαλο διαγνώστηκε ο Γερουσιαστής Τζον Μακέιν

«Οι γιατροί λένε ότι αναρρώνει από την εγχείρηση "απίστευτα καλά" και ότι η γενική κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά καλή», σύμφωνα με την ανακοίνωση της κλινικής που νοσηλεύτηκε ο πολιτικός.

Με όγκο στον εγκέφαλο διαγνώστηκε ο 80χρονος Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων και βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, Τζον Μακέιν όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο πολιτικός-υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008 απέναντι στον Ομπάμα και σκληρός πολέμιος του Πούτιν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και τώρα αναρρώνει στο σπίτι του στην Αριζόνα.

Ο όγκος εντοπίσθηκε μετά από επέμβαση για την αφαίρεση θρόμβου από το δεξί μάτι. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πρόκειται για γλοιοβλάστωμα που θα χρειασθεί χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Mayo Clinic στο Φοίνιξ της Αριζόνα, της πολιτείας που εκπροσωπεί στην Γερουσία.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ αποκάλεσε τον Μακέιν, πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων και αιχμάλωτο πολέμου κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ, ήρωα, και είπε ότι προσβλέπει την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον.

«Οι γιατροί λένε ότι αναρρώνει από την εγχείρηση "απίστευτα καλά" και ότι η γενική κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά καλή», σύμφωνα με την ανακοίνωση της κλινικής.

Για τον γερουσιαστή ΜακΚέιν δεν είναι ο πρώτος καρκίνος. Την περίοδο 1990 έως 2000 έχει προσβληθεί από μελάνωμα από το οποίο ιάθηκε. Η ηλικία του και η κατάσταση της υγείας του υπήρξαν θέμα κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2008 που έφεραν τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Ο πρώην πρόεδρος ήταν από τους πρώτους που απηύθυναν μήνυμα στον Τζον ΜακΚέιν μέσω του Twitter: «Ο Τζον ΜακΚέιν είναι ένας αμερικανός ήρωας & ένας από τους γενναιότερους μαχητές που έχω γνωρίσει. Ο καρκίνος δεν ξέρει με ποιον τα έβαλε. Δωσ'του να καταλάβει, Τζον».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, οι σχέσεις του οποίου με τον Τζον ΜακΚέιν είναι τεταμένες, αναφέρει σε ανακοίνωση ότι ο γερουσιαστής υπήρξε «πάντοτε μαχητής». «Η Μελάνια και εγώ στέλνουμε τις σκέψεις και τις προσευχές μας στον γερουσιαστή ΜακΚέιν, στη Σίντι και ολόκληρη την οικογένεια. Γρήγορη ανάρρωση».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x