Στίβος

Με όνειρα στο Ταλίν…

Παλιοί και νέοι πρωταθλητές στίβου αποτελούν την ελληνική ομάδα που αναχώρησε την Πέμπτη για το Ταλίν, ώστε να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στην εσθονική πρωτεύουσα.

Στόχος της ομάδας η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα της διοργάνωσης, από την οποία υποβιβάστηκε την περυσινή αγωνιστική περίοδο.

«Σε μια διοργάνωση, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, αυτό που έχει σημασία είναι η παρουσία της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, για τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών, που θα μας δώσει μια θέση ψηλά στην κατάταξη», είπε ο Λούης Τσάτουμας.

Ανάλογες σκέψεις κάνει και ο Κώστας Φιλιππίδης. «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να δούμε την ομάδα στην καλύτερη δυνατή θέση. Υπάρχει αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα. Μετά το Ταλίν, θα ταξιδέψει για το Μόναχο, προκειμένου την Τετάρτη να κάνω τον επόμενο αγώνα μου».

Για την έμπειρη Γωγώ Κοκλωνη, το θετικό της ομάδας είναι τα πολλά νέα πρόσωπα. «Είναι σημαντικό ότι βλέπουμε τόσα νέα παιδιά. Θεωρώ πως θα ανέβουμε κατηγορία, αν και, με βάση τη δυναμική μας, ανήκουμε στην Α΄ κατηγορία. Η ομάδα έχει πολλά νέα πρόσωπα, που χρειάζονται χρόνο», τόνισε η έμπειρη σπρίντερ.

Λίγες μέρες μετά από το ατομικό ρεκόρ στην Οστράβα και το άλμα πάνω από τα 2.30, ο Αντώνης Μάστορας τόνισε πως: «Είμαι ικανοποιημένος από τον αγώνα στην Οστράβα, αλλά και τις προσπάθειες στα 2.33, που ήταν πολύ καλές. Τώρα, όμως, το μόνο που έχει σημασία είναι η Ελλάδα, η παρουσία της Εθνικής μας στο Ταλίν, εκεί όπου θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Έτοιμος να "κυνηγήσει" ακόμη και ένα νέο ρεκόρ είναι ο Λυκούργος Τσάκωνας. «Είμαι πολύ καλά και θα πάω να "κυνηγήσω" μια καλή επίδοση, που θα δώσει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα», τόνισε.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στη Σούπερ Λίγκα και για να γίνει αυτό θα πρέπει να τρέξουμε κοντά στις επιδόσεις», τόνισε η Μαρία Μπελιμπασάκη, ενώ η Ουρανία Ρεμπούλη σχολίασε πως: «Πέρυσι, αγωνίστηκα με γαστρεντερίτιδα και δεν κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα. Φέτος, θέλω να τρέξω κοντά στα ρεκόρ μου».

Οι ενοχλήσεις στο πόδι δεν πτοούν τη Νίκη Πανέττα. «Θα κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Είμαι αρκετά πίσω σε ότι αφορά τα άλματα, όμως, πιστεύω πως στον πρώτο, ουσιαστικά, αγώνα μου στην σεζόν, θα καταφέρω να έχω μια καλή παρουσία».

Το ατομικό της ρεκόρ θέλει να βελτιώσει στη σφαιροβολία η Ευαγγελία Σοφάνη, ενώ ένα άλμα που θα τον φέρει στις πρώτες θέσεις θέλει ο Δημήτρης Τσιάμης.

Ικανοποιημένος από την παρουσία τόσο πολλών νέων αθλητών εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος. «Το πρώτο σημαντικό στοιχείο αυτής της ομάδας είναι η παρουσία νέων αθλητών, που, μάλιστα, βρίσκονται στα πρώτα βήματα της αθλητικής τους πορείας. Παιδιά που έχουν δείξει πως διαθέτουν ικανότητα και ταλέντο.

Από την άλλη, έχουμε μια σειρά αθλητών που πρωταγωνιστούν στα αγωνίσματά τους και από τους οποίους περιμένουμε καλές εμφανίσεις. Αυτό που θέλω από το σύνολο των μελών της ομάδας είναι να βρεθούν κοντά στις φετινές τους επιδόσεις και να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Νομίζω πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα έχουμε πραγματοποιήσει μια καλή παρουσία», τόνισε ο εθνικός προπονητής.

*Οι αγώνες του ερχόμενου σαββατοκύριακου θα μεταδοθούν ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x