Στίβος

Με… στιλ κορυφαία η Φρέιζερ

Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε για τρίτη φορά στην καριέρα της η Σέλι Αν Φρέιζερ, που με χαρακτηριστική άνεση κατέκτησε το χρυσό στα 100μ. με χρόνο 10:76. Δεύτερη η Σκίπερς με εθνικό ρεκόρ.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι κορυφαίοι του κόσμου στα 100μ. είναι απ’ την Τζαμάικα! Μετά τον Γιουσέιν Μπολτ ήρθε και η σειρά της Σέλι Αν Φρέιζερ να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της και κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Με χρόνο 10.76 η Τζαμαϊκανή τερμάτισε με χαρακτηριστική άνεση, αφήνοντας πίσω της την φοβερή Ντάφνι Σκίπερς, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση με ρεκόρ Ολλανδίας (10.76). Τρίτη τερμάτισε η Τόρι Μπάουι απ’ τις ΗΠΑ με 10.86.

Στο τριπλούν γυναικών την πρώτη θέση κατέκτησε η Κατερίν Ιμπαργκουέν με άλμα στα 14.90μ. που είναι και η κορυφαία προσωπική της επίδοση για φέτος. Η Κολομβιανή άλτρια διατήρησε τα σκήπτρα στο αγώνισμά της, έχοντας μάλιστα ένα ακόμα φοβερό άλμα πέρα απ’ αυτό που της χάρισε τη νίκη.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κνιάζεβα Μινένκο με 14.78 (ρεκόρ Ισραήλ) και τρίτη η Όλα Ριπάκοβα με 14.77μ.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στα 10.000μ. η Τσέριγιοτ κατέκτησε την πρώτη θέση με 31:41:31, αφήνοντας πίσω την Μπούρκα απ’ την Αιθιοπία με 31:41:77. Η έκπληξη όμως έγινε στην τρίτη θέση και αυτό γιατί στα τελευταία μέτρα η Αμερικάνα Χαντλ άρχισε να πανηγυρίζει, με αποτέλεσμα να χάσει το χάλκινο μετάλλιο στο νήμα απ’ την συμπατριώτισσα της, Ίνφελντ (31:43:49 έναντι 31:43:58).

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 3000μ. στιπλ αναδείχτηκε ο Κενυάτης Εζεκιέλ Κεμπόι, κατακτώντας τον τέταρτό του τίτλο στη σειρά με χρόνο 8:11:28. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι συμπατριώτες του Κόνσεσλους Κιπρούτο και Μπρίμιν Κίπροπ Κιπρούτο με 8:12.38 και 8:12.54 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x