Επικαιρότητα

Με συναυλία συνεχίζεται η διαμαρτυρία στην ΕΡΤ

Με μια μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή πεντακοσίων μουσικών συνεχίζεται την Παρασκευή το απόγευμα η διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΕΡT.

Με μια μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή πεντακοσίων μουσικών συνεχίζεται την Παρασκευή το απόγευμα η διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΕΡΤ κατά της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στη συναυλία που ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα μετέχουν: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Χορωδία ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων, Καμεράτα, Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, Φιλαρμονική Δήμου Πειραιά.

Τη συναυλία διοργανώνουν η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.). Στη σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλεται η κατάργηση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ «που με βάναυσο τρόπο δολοφονούνται από την κυβέρνηση καταφέρνοντας καίριο χτύπημα στον πολιτισμό της πατρίδας μας».

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν οι «άνθρωποι της τέχνης», όπως αποκαλούνται- οι οποίοι σήκωσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν: «EΡΤ not for sale» δηλαδή «η ΕΡΤ δεν πωλείται».

Στο ραδιομέγαρο βρέθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης - EBU- Ζαν Πολ Φιλιπό, και η γενική διευθύντρια του οργανισμού, Ίνγκριντ Ντελτάνρ, οι οποίοι σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τις εξελίξεις στην ΕΡΤ ζήτησαν, μετάξύ άλλων, την άμεση επαναλειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έξω από το κτίριο της ΕΡΤ. Μαθητές ιδιωτικού νηπιαγωγείου «εισέβαλαν» στο ραδιομέγαρο κρατώντας πλακάτ όπου και αναγραφόταν « Η αλληλεγγύη είναι το όπλα μας, σαν σκλάβοι να μη ζήσουμε».

Πηγή: www.protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x