Επικαιρότητα

Με τα πλοία έφερναν λαθραίο καπνό σε Ρόδο και Κρήτη

Η συναλλαγή υπέπεσε στην αντίληψη των ανδρών της Ασφαλείας του Λιμεναρχείου και οι τρεις δράστες συνελήφθησαν

Με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά έφτασαν και τα… «βαποράκια» με το λαθραίο καπνό στο λιμάνι της Ρόδου! Ήταν δυο αλλοδαποί, ένας 29χρονος και ένας 25χρονος, οι οποίοι μόλις αποβιβάστηκαν παρέδωσαν το παράνομο φορτίο σε έναν 33χρονο ομοεθνή τους.

Η συναλλαγή υπέπεσε στην αντίληψη των ανδρών της Ασφαλείας του Λιμεναρχείου και οι τρεις δράστες συνελήφθησαν. Στην συσκευασία που άλλαξε χέρια, βρέθηκαν στον 97 συσκευασίες καπνού βάρους 25 γραμμαρίων η καθεμία, που κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο της Ρόδου για να βεβαιωθούν οι αντίστοιχοι δασμοί. Οι δράστες προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Την ίδια τύχη είχε και ένας 36χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη κατά την αποβίβασή του από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς υποβλήθηκε σε έλεγχο από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και στις αποσκευές του βρέθηκαν δύο συσκευασίες με χύμα καπνό συνολικού βάρους ενός κιλού και δέκα γραμμαρίων. Ο καπνός κατασχέθηκε και παραδόθηκε στο Τελωνείο, όπου υπολογίστηκαν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι στα 244,48 ευρώ και ο μεταφορέας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για κατοχή λαθραίων προϊόντων.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x