Στίβος

Με τετραπλή ελληνική συμμετοχή το Diamond League της Στοκχόλμης

Στη Στοκχόλμη μεταφέρεται η δράση στο Diamond League στίβου με τη διεξαγωγή του τρίτου αγώνα την Πέμπτη.

Στη σουηδική πρωτεύουσα θα βρίσκονται τέσσερις Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στα αγωνίσματά τους.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, που θα αντιμετωπίσει τους κορυφαίους άλτες στον κόσμο. Στη Στοκχόλμη θα κάνει το ντεμπούτο του ο Κουβανός, Γιαν Ετσεβαρία, ενώ ο Αμερικανός Τζεφ Χέντερσον θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό 8,38.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του κορυφαίου φέτος στον κόσμο, Ζαρκ Βίσερ (Ν. Αφρική) με 8,41, αλλά και των Τατζάι Γκάιλ (Τζαμάικα- 8,30) και Λούβο Μανιόνγκα (Ν. Αφρική).

Ο Τεντόγλου έχει ως βασική προτεραιότητα να βελτιώσει το φετινό του 8,10.

Στο επί κοντώ ανδρών, θα συμμετάσχουν τόσο ο Κώστας Φιλιππίδης, όσο και ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Φιλιππίδης θα κάνει τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν μετά το 5,46 στο πρώτο μίτινγκ στης σειράς στην Ντόχα.

Από την πλευρά του, ο νεαρός πρωταθλητής ντεμπουτάρει στη θερινή σεζόν και θέλει μεγάλα άλματα. Στο ίδιο αγώνισμα, ξεχωρίζουν ακόμη οι Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία), Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία), Σάμ Κέντρικς (ΗΠΑ) και Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία).

Σο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Ελένη Πόλακ θα ψάξει για ένα άλμα πάνω από τα 4,56, ώστε να «πιάσει» το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού της Ντόχα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x