Γενικά

Με το ντέρμπι Πέρα-Ολυμπιακού η συνέχεια στην Α1

Το μεσημέρι του Σαββάτου τα τραπέζια θα φιλοξενήσουν πάλι αγώνες της Α1 εθνικής και η αναμέτρηση κορυφής του Α.Σ. Πέρα Αθηνών με τον Ολυμπιακό στους άνδρες τραβάει πάνω της όλο το ενδιαφέρον.

Η στιγμή, που όλοι οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης περιμένουν με ανυπομονησία, έφτασε. Αύριο το μεσημέρι τα τραπέζια θα φιλοξενήσουν πάλι αγώνες της Α1 εθνικής κατηγορίας και η αναμέτρηση κορυφής του Α.Σ. Πέρα Αθηνών με τον Ολυμπιακό στους άνδρες τραβάει πάνω της όλο το ενδιαφέρον! Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει σε άνδρες και γυναίκες την 4η, την 5η και την 6η αγωνιστική, οι παραδοσιακοί «μονομάχοι» για τον τίτλο είναι αήττητοι και συγκρούονται μεθαύριο στις 14.00.

Το ντέρμπι θα κρίνει ποιος θα πάρει το πάνω χέρι στη φετινή κούρσα και πέρα από το βαθμολογικό κομμάτι και την ισορροπία δυνάμεων, είναι οι πρόσωπα και το πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, που το κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό! Στην κορυφή της Α1 ανδρών βρίσκεται και ο νεοφώτιστος Ίφιτος Πατρών, μάλιστα έχει την ευκαιρία το διήμερο ν’ αυξήσει το αήττητο σερί. Στις γυναίκες την 1η θέση κατέχει με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς το Πέρα Αθηνών. Αύριο και μεθαύριο υπάρχει αγωνιστική δράση και στα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα, ενώ η Α2 συνεχίζεται τον Δεκέμβριο.

Η κλασική κόντρα του Πέρα με τον Ολυμπιακό στους άνδρες προμηνύεται ως η μεγαλύτερη στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού και θα συγκεντρώσει πλήθος κόσμου. Κατ’ αρχάς θα φέρει αντιμέτωπους δύο εξελίξιμους νεαρούς Γάλλους. Τον Στεφάν Ουές, που είναι ο σημερινός πρωταθλητής Γαλλίας ανδρών με επιτυχίες και στο εξωτερικό και τον Μεχντί Μπουλουσά, ο οποίος έχει επίσης διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά. Ο Μπουλουσά θα έρθει να ενισχύσει δεύτερη φορά τον Ολυμπιακός, καθώς έκανε το ντεμπούτο του στις 11 Οκτωβρίου, στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Για τον Ουές το Πέρα έχει κανονίσει να παίξει κατευθείαν στο κυριακάτικο ματς! Αυτές τις ημέρες ο Γάλλος βρίσκεται στο σουηδικό όπεν, έχει προκριθεί στο ταμπλό του απλού ανδρών και μετέχει και στα νοκ άουτ των αγώνων για αθλητές κάτω των 21 ετών. Από τη Στοκχόλμη έχει προγραμματίσει να πάρει το αεροπλάνο το βράδυ του Σαββάτου και αργά την ίδια ημέρα θα βρίσκεται στην Αθήνα. Μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα αλλαγή, σε σχέση με πέρσι, έχει να κάνει και με δύο Έλληνες πρωταθλητές. Ο Κώστας Παπαγεωργίου, που αγωνίστηκε εννέα χρόνια στο Πέρα, μετακινήθηκε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό όπου βρισκόταν παλιότερα από το 2003 έως το 2005.

Ο Γιάννης Βλοτινός, που ήταν στους Πειραιώτες από το 2003 μέχρι το 2007, επανήλθε φέτος στον πρωταθλητισμό και σε διασυλλογικό επίπεδο και ξαναφορά τη φανέλα του Πέρα ύστερα από 13 χρόνια! Στη βασική τριάδα του πρωταθλητή Ολυμπιακού βρίσκεται και ο Τάσος Ρηνιώτης, ενώ ο δευτεραθλητής Α.Σ. Πέρα έχει ακόμα ετοιμοπόλεμους τον Κώστα Λαγογιάννη και τον Λευτέρη Μάκρα. Μέχρι το ματς της Κυριακής Ολυμπιακός και Πέρα θα προσθέσουν λογικά δύο ακόμα νίκες στο ενεργητικό τους.

Ο Ίφιτος Πατρών, που έδειξε από το ξεκίνημα τη μεγάλη του δυναμική ειδικά με την ευρεία νίκη επί του Α.Ο. Ταταύλα, θ’ αντιμετωπίσει κατά σειρά την Πρόοδο Ραφήνας, τον Άρη Βούλας και τον Α.Ο. Πεύκης.


Στην Α1 των γυναικών απουσιάζει από το πρόγραμμα του δεύτερου Σαββατοκύριακου η μεγάλη αναμέτρηση για τις πρώτες θέσεις. Το Πέρα αποσπάστηκε στην κορυφή μετά τη νίκη του 4-3 επί του Ολυμπιακού, αλλά νωρίτερα είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Δ.Α.Ο. Ταύρου. Στις προσεχείς αγωνιστικές έχουν και οι τρεις ομάδες τη δυνατότητα να συνεχίσουν μόνο με νίκες. Το Πέρα θα συναντήσει τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, τον Ο.Ε.Α. Έδεσσας και το Π.Κ.Δ. Ταύρου, ο Ολυμπιακός τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, την Καβάλα και τον Φοίνικα Πειραιά και ο Δ.Α.Ο.Τ. την Έδεσσα, τον Φοίνικα και τη Χ.Α.Ν.Θ.. Θυμίζουμε ότι μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Δ.Α.Ο.Τ. βρίσκονται στη 2η θέση με 5 βαθμούς ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας, αλλά και ο Φοίνικας, που έχει έναν αγώνα περισσότερο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Στην Α1 ανδρών:
Το Σάββατο στις 13.00:
Ο.Α. Χανίων-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας
Α.Σ. Πρόοδος-Α.Σ. Ίφιτος Πατρών
Γ.Σ. Άρης Βούλας-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Α.Ο. Πεύκης-Α.Σ. Πέρα Αθηνών
Ρεπό ο Α.Ο. Ταταύλα

Το Σάββατο στις 16.00:
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Ο. Πεύκης
Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Άρης Βούλας
Φιλία Ορεστιάδας-Α.Σ. Πρόοδος
Α.Ο. Ταταύλα-Ο.Α. Χανίων
Ρεπό ο Α.Σ. Πέρα

Την Κυριακή στις 10.00:
Α.Σ. Πρόοδος-Α.Ο. Ταταύλα
Άρης Βούλας-Φιλία Ορεστιάδας
Α.Ο. Πεύκης-Ίφιτος Πατρών
Την Κυριακή στις 14.00:
Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ολυμπιακός
Ρεπό ο Ο.Α. Χανίων

Στην Α1 γυναικών:
Το Σάββατο στις 13.00:
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
Π.Κ.Δ. Ταύρου-Φοίνικας Πειραιά
Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών
Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ο.Ε.Α. Έδεσσας

Το Σάββατο στις 16.00:
Π.Κ.Δ. Ταύρου-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Δ.Α.Ο. Ταύρου-Φοίνικας Πειραιά
Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Την Κυριακή στις 10.00:
Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Δ.Α.Ο. Ταύρου
Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Π.Κ.Δ. Ταύρου
Φοίνικας Πειραιά-Ολυμπιακός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x