Επικαιρότητα

«Μεγάλες μειώσεις σε 1,4 εκατ, συντάξεις» φέρνουν οι προτάσεις του ΔΝΤ

Στην πρόσφατη έκθεσή του για την Ελλάδα, το Ταμείο πρότεινε την εφαρμογή της φόρμουλας Κατρούγκαλου και στους παλιούς συνταξιούχους ώστε να εξοικονομηθεί 1% του ΑΕΠ.

Μειώσεις από 10% μέχρι 50% θα φέρει στις συντάξεις 1,4 εκατομμυρίων πολιτών η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και πρώην διοικητής του ΙΚΑ Μιλτιάδης Νεκτάριος.

Στην πρόσφατη έκθεσή του για την Ελλάδα, το Ταμείο πρότεινε την εφαρμογή της φόρμουλας Κατρούγκαλου και στους παλιούς συνταξιούχους ώστε να εξοικονομηθεί 1% του ΑΕΠ, ήτοι περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο κ. Νεκτάριος προσέθεσε ότι, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ζητείται από τώρα ο επανυπολογισμός των συντάξεων με βάση τα νέα δεδομένα.

Εν τω μεταξύ, μειώσεις κατά μέσο ορό 15 με 18% φέρνει ο υπολογισμός στις νέες συντάξεις του Δημοσίου με βάση την ανταποδοτική σύνταξη.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μεγάλοι χαμένοι του νέου συστήματος είναι όσοι αποχωρούν με 35 ή και περισσότερα έτη ασφάλισης, ειδικά αν εισέπραξαν υψηλούς μισθούς τα τελευταία έτη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x