Κώστας Νικολακόπουλος

Μεγάλες οι διαφορές του με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος παρατηρεί στο sport-fm.gr κάποια πράγματα σε σχέση με τον Ολυμπιακό και τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αφού πρώτα σχολιάσει κάτι για το ματς με τον ΟΦΗ…

·Τελείωνα το χθεσινό κομμάτι μου, με την εκτίμηση ότι με την παρουσία του Μαχλά, αλλά και του Αναστόπουλου, το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Γεντί Κουλέ θα ήταν το πιο δύσκολο των τελευταίων ετών. Και το είδατε.

·Μην μας ξεγελάει το τελικό αποτέλεσμα. Το σκορ ήταν 1-0 ως το 74' κι ο Σιόβας είχε βγάλει την μπάλα "μέσα από τα δίκτυα" του Μέγερι στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ο ΟΦΗ ήταν πιο σκληρό καρύδι από ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια. Κι είμαι σίγουρος ότι η περήφανη ομάδα του Ηρακλείου θα παίξει έτσι και με τον ΠΑΟΚ την άλλη εβδομάδα...

·Αλλά ας το αφήσουμε αυτά. Ας ρίξουμε μία ματιά στο βαθμολογικό πίνακα.

·Πάντοτε μία ματιά στη βαθμολογία είναι χρήσιμη.

·Έτσι, για παράδειγμα μπορείς να δεις ότι ο Ολυμπιακός μετά από 20 αγωνιστικές όχι μόνο έχει την καλύτερη επίθεση με 48 γκολ στο ενεργητικό του (έναντι 42 του ΠΑΟΚ) και την καλύτερη άμυνα με 13 γκολ στο παθητικό του (14 έχει ο Ατρόμητος, που όμως παίζει σήμερα στο Αγρίνιο), αλλά και κάτι άλλο: η διαφορά τερμάτων του Ολυμπιακού είναι στο +35 (48-13). Όση είναι μαζί η διαφορά τερμάτων του ΠΑΟΚ (+19 από το 42-23) και του Παναθηναϊκού (+16 από το 32-16)…Έτσι για να καταλαβαίνουμε και κάποια πράγματα.

· Άλλωστε, ενώ ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις νίκες με διαφορά ενός γκολ (1-0, 2-1, 3-2): στον Εργοτέλη 3-2, στη Λιβαδειά 2-1, τον Πλατανιά 2-1 και τον Παναθηναϊκό 1-0.

· Ο ΠΑΟΚ έχει τις διπλάσιες (οκτώ)!!! Στην Τούμπα τον Ατρόμητο 2-1, τον Πανθρακικό 3-2, την Κέρκυρα 2-1 και τον Πλατανιά 1-0 κι εκτός έδρας τον Παναιτωλικό 1-0, τον Ολυμπιακό 2-1, τον Λεβαδειακό 2-1 και την Καλλονή 2-1.

· Κι ο Παναθηναϊκός άλλες τόσες (οκτώ)! Στη Λεωφόρο τον Πανιώνιο 2-1, τη Νίκη Βόλου 1-0, τη Βέροια 2-1, το Λεβαδειακό 1-0 και την Καλλονή 1-0 κι εκτός έδρας τον Πλατανιά 3-2, τον ΠΑΟΚ 2-1 και τον Παναιτωλικό 1-0.

· Επαναλαμβάνω, για να καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα για τη δυναμική και τις δυνατότητες της κάθε ομάδας…

· Εκτός αν κι αυτές οι διαφορές προέρχονται από τη…διαιτησία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x